Ili jesi ili nisi

Dostupno
SKU
786
13,27 EUR/99,98kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Detalji

Riječ je o knjizi u kojoj je o svojim osobnim doživljajima Stjepana Kranjčića progovorilo 65 Kranjčićevih suvremenika, vjeroučenika, župljana, suradnika, kolega svećenika, časnih sestara, te rodbina. Svjedočanstva o Kranjčićevu životu i djelovanju u knjizi su razvrstana u sedam poglavlja te slijede njegov životni put od rodnoga Petrijanca, preko Zagreba, Hrvatskoga Leskovca i Križevaca do Rima.

U knjigu sabrani iskazi prikupljani su od 2007. do 2015. godine pa je više svjedoka u međuvremenu preminulo. Sva su sjećanja objavljena u cijelosti, a dijelovi iz nekih svjedočanstava već su korišteni kao izvor ili kao citati u ranijim knjigama posvećenima Stjepanu Kranjčiću. Iskazi su nastali tako da su neki svjedoci Kranjčićeva života i djelovanja sami zapisali svoja iskustva, a većina je nastala na temelju tonskih zapisa razgovora svjedoka s članovima Udruge za promicanje znamenitih Križevčanina "Dr. Stjepan Kranjčić". Ta usmeno izgovorena svjedočanstva prepisana su na papir te su svjedocima dana na autorizaciju, a vjerodostojnost prenošenja tih svjedočanstava redovito je potvrđivala neka treća osoba, najčešće župnici ili drugi svećenici.

Izvorna, tako dvostruko potpisana svjedočanstva čuvaju se u arhivu Udruge za promicanje znamenitih Križevčanina "Dr. Stjepan Kranjčić" i moći će poslužiti, ako mjerodavni crkveni autoritet odluči pokrenuti službeni postupak za proglašenje svećenika Stjepana Kranjčića blaženim i svetim. U svjedočanstvima izrečena ocjena o Kranjčićevoj svetosti isključivo su izričaji osobnih dojmova te nemaju nikakvu nakanu prejudicirati službeno stajalište Crkve.

Više informacija

Više informacija
Autor Ivan Miklenić (ur.)
Izdanje 1. izdanje
Uvez tvrdi
ISBN ISBN 978-953-241-461-5
Format 160 x 235 mm
Broj stranica 266 str.
Mjesto izdanja Zagreb – Križevci
Godina izdanja 2015.
Prelistaj knjigu