Uskrs u Galileji ili susret s uskrslim Kristom

Dostupno
SKU
354
6,50 EUR/48,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Detalji

Autor knjige, franjevac Eloi Leclerc, jedan je od najuspješnijih pisaca suvremene francuske vjerske knjige, koji u svojim djelima majstorski dovodi u interakciju franjevačku duhovnost i uvjete u kojima živi suvremeni čovjek.

»Ponovni uskrsni susreti«, »Povratak u Galileju kroz povijest Crkve« te »Naša unutarnja Galileja« – neki su od podnaslova knjige pod kojima autor problematizira temu sadašnje superkritične i agnostične kulture u kojoj je lik povijesnoga Isusa veoma osiromašen.

Sto dvadeset stranica Leclercove knjige vraća nas točno tamo gdje se odvijao Isusov povijesni, zemaljski dio puta, gdje je započelo njegovo djelovanje i odakle se Radosna vijest počela širiti... u Galileju. Opisujući i karakterizirajući biblijskim citatima Galileju kao izabrano mjesto pashalnoga ukazanja, obećanoga ponovnog susreta s uskrslim Kristom, Leclerc potvrđuje istinu o nerazdjeljivosti povijesnog i natpovijesnog kad je riječ o otajstvu Isusova uskrsnuća i ponovnog Kristova ukazanja. Pišući o tom susretu, u simbolikom obojenoj Galileji, autor poziva čitatelje neka pođu ususret pashalnom Kristu. Taj će susret u Galileji otvoriti put prema iskustvu Isusova misterija u kojemu najintimnije zajedništvo s njegovom osobom ide ukorak s najvećim zajedništvom sa svijetom. Samo je takvo iskustvo, potvrđuje autor, kadro odgovoriti na duhovna očekivanja našega vremena.

Više informacija

Više informacija
Autor Eloi Leclerc
Izdanje 1. izdanje
Uvez broširano
ISBN ISBN 953-241-047-3
Format 133 x 198 mm
Broj stranica 120 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2006.