Čarobna riječ

Dostupno
SKU
673
2,65 EUR/19,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Detalji

Slikovnica o kardinalu na glasu svetosti, ispričana riječima i ilustracijama poznate dječje spisateljice Sonje Tomić.

U anegdotama iz kardinalova života – u kojima se već u djetinjstvu mogao nazrijeti njegov svetački život – djeca imaju prigodu upoznati život kardinala čije je djelovanje u teškim vremenima za hrvatsku Crkvu i narod ostavilo dubok trag. Ne mrziti i ne osvećivati se, nego ljubiti neprijatelja, poruka je njegova života.

Slikovnica je bogato oslikana izvornim ilustracijama, koje dočaravaju priču, čime svaka od 16 stranica i sama za sebe progovara o događajima iz kardinalova života

Priča o Franji Kuhariću, iako književno prilagođena dječjem uzrastu, utemeljena je na stvarnim činjenicama, koje je autorica doznala posjetivši kardinalov rodni kraj, razgovarajući s njegovom rodbinom i poznavateljima njegova života, usto se služeći i povijesnim izvorima.

Knjiga je namijenjena djeci i školarcima nižih razreda osnovne škole te može poslužiti na satovima vjeronauka i župne kateheze, kao i za obiteljski odgoj u vjeri.

Koja je to čarobna riječ što je kardinala vodila u životu od djetinjstva do smrti, saznajte čitajući ovu slikovnicu...

O AUTORICI I ILUSTRATORICI

Sonja Tomić rođena je 29. svibnja 1947. godine u Dubrovniku. Apsolvirala je matematiku, diplomirala hrvatski jezik i književnost i njemački jezik i književnost te teologiju. Predavala je fiziku i matematiku na redovničkoj humanističkoj i u gimnaziji "Marianum", hrvatski (za strance) i njemački u Centru za strane jezike u Vodnikovoj, matematiku (na njemačkom jeziku) u XVIII. gimnaziji te njemački na Katoličkome bogoslovom fakultetu.

Kao samostalna umjetnica prevodi, piše i ilustrira. Od 1994. godine članica je Društva hrvatskih književnika i DHK-a Herceg-Bosne. Objavljuje u novinama i časopisima: Glas Koncila, Spectrum, Veritas, Kana, Svjetlo riječi, Rhema, Smib, Zvrk, Brat Franjo, Mak i Kolo, kao i na prvom programu Hrvatskog radija, dok na Hrvatskome katoličkom radiju, od njegova osnutka 1997. godine, uređuje i vodi tri emisije za djecu, a od jeseni 2008. godine jednu i na Radiju Marija.

Dosad je objavila knjige: Srce u nebu, Božje blago (uvršteno u lektiru za III. razred osnovne škole 1993.), U iščekivanju Spasitelja, Svjetiljčica (u lektiri od 1996.), Mar i Anata, Božićne priče, Uskrsnice (zajedno sa suprugom Stjepanom Tomićem) i Uskrišeno srce (zajedno sa suprugom Stjepanom; prevedeno na slovački i objavljeno u Trnavi, pod naslovom Vzkriesené srdce). Hagiografije za djecu: Franjo mironosac i sestrica Neva, Antun-Nani, manji brat, Dnevnik rajske loptice i Lojzekov vrt.

Slikovnice: Božić pauka Mreška (prevedeno na švedski i slovački), Zlatni dječak, Lolek, sav Marijin, Molitva za deset kilometara, Ježeva molitva, Sreća. Dvojezične slikovnice (hrvatski i engleski ili njemački, francuski i talijanski): Slanogorko vrijeme, Ica lažljivica i Čarobna pera. Dobitnica je prve nagrade za putopis na natječaju za duhovnu književnost "Dr. Stjepan Kranjčić".

Više informacija

Više informacija
Autor Sonja Tomić
Izdanje 1. izdanje
Uvez broširano
ISBN ISBN 978-953-241-366-3
Format 165 x 235 mm
Broj stranica 16 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2012.
Prelistaj knjigu