Socijalna pravda i granice slobode

Dostupno
SKU
925
14,60 EUR/110,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Detalji

»Socijalna pravda i granice slobode« naslov je knjige Frana Milobara objavljene kao 38. knjiga u biblioteci Glasa Koncila Hrvatska katolička baština 20. stoljeća, pokrenutoj s namjerom otimanja zaboravu cijeloga niza hrvatskih autora i njihovih djela.

Knjiga donosi izbor studija, rasprava i članaka istaknutoga hrvatskoga pravnika, ekonomista, politologa, povjesničara i političara Frana Milobara (1869. – 1945.). On je u razdoblju prije Prvoga svjetskoga rata, kao dosljedan pravaš, zagovarao preustroj Austro-Ugarske iz dualnoga u trijalistički model. Potom, nadahnućem i usmjerenjem katolički intelektualac, usporedno s novinarsko-publicističkom i političkom karijerom, bio je aktivan u znanstvenom i nastavnom radu na poljima političke ekonomije, financija, politologije i prava, napisavši niz ekonomsko-politoloških djela. Njegov interes za politiku i uključenost u političke procese i aktivnosti u zrelim godinama bili su ponajprije motivirani zauzimanjem za ideje hrvatske državnosti i socijalne pravde u duhu kršćanskoga socijalnoga nauka.

Izabrani članci, popraćeni opširnim predgovorom priređivača Domagoja Račića, životopisom te izabranom literaturom i bibliografijom, pružaju hrvatskoj javnosti uvid u najvažnije činjenice života i rada Frana Milobara, zrela i uravnotežena autora, koji je, ne tajeći svoja vrijednosna polazišta, poštivao stručni diskurs, ostavivši djela koja ni danas ne gube aktualnost.

Više informacija

Više informacija
Autor Fran Milobar
Izdanje 1. izdanje
Uvez tvrdi
ISBN ISBN 978-953-241-613-8
Format 110 x 170 mm
Broj stranica 254 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2019.
Prelistaj knjigu