Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Dođi, Spasitelju svijeta!

Dođi, Spasitelju svijeta!

Josip Šimunović

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

-
+

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

Meditacije uz evanđelja u došašću i božićnom vremenu

Nakon što se autor predstavio meditacijama uz evanđelja u liturgijskoj godini A, B i C: "Imam (li) vremena za tebe", "Zarađeno nebo" i "Ta tvoja riječ života", sada pred čitatelja stavlja 60 meditacija uz evanđelja za svaki dan u došašću i božićnom vremenu.

Šimunović u meditacijama namijenjenima za došašće pokazuje svijest o težini današnjeg vremena, u kojem suvremeni čovjek ne voli duga čekanja, koja još uz to traže ulaganje napora. Stoga on pruža pomoć čitatelju da vrijeme iščekivanja - došašće - mudro iskoristi za popravljanje svojih životnih puteva i staza te se tako pripremi za radost rođenja betlehemskog djeteta, ali i za radost osobnog preporođenja.

Razmatrajući o događaju Isusova rođenja u betlehemskoj štalici, uz anđele, pastire i mudrace, autor izražava radost i divljenje nad onim što se dogodilo u božićnom otajstvu. No pritom ne zaboravlja ni onu tamniju stranu, koja je uslijedila nakon idiličnih događaja, kao što su pokolj Nevine dječice i Stjepanovo kamenovanje, ali poziva da ih se shvati i prihvati srcem vjernika.

Obogaćena brojnim poticajnim fotografijama, knjiga će i tekstom i slikom biti pravi suputnik svakomu vjerniku dok kroči vremenom došašća iščekujući Božić, ali i u božićnom vremenu, dok slavi veličanstvenost dolaska Spasitelja na svijet. (vp)

Iako ne nosi ime Ivan Krstitelj, autor poput njega želi tim tekstovima biti glas koji poziva čovjeka današnjice da pripravi put Spasitelju svijeta. Svjestan je zahtjevnosti zadaće koje se prihvatio, ali se ne obeshrabruje, nego ide do granice izlaganja samog sebe i svoje ranjivosti, ?želi biti malen i neznatan, jednostavan i skroman?, kako bi ljudima današnjice mogao ukazati na istinske i prave vrijednosti koje je prije više od dvije tisuće godina na ovaj svijet donio Spasitelj.

Iz predgovora dr. sc. Veronike Reljac

O AUTORU

Josip Šimunović, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, rođen je u Zagrebu 1971. godine. Na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1995. godine. Na Katoličkom fakultetu Sveučilišta u Beču nastavio je poslijediplomski studij religijske pedagogije i katehetike te pastoralne teologije te doktorirao 1999. godine.

Od akademske godine 2001./2002. zaposlen je na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije iz pastoralne teologije. Autor je više znanstvenih i znanstveno-stručnih radova iz područja pastoralne teologije i religijske pedagogije. Od rujna 2014. ravnatelj je Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-437-0
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Format 120 x 190 mm
Broj stranica 116 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319