Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Gospina krunica

Gospina krunica

Ljudevit Josip Jeđud

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 35,00 kn

Special Price 32,20 kn

-
+

Regular Price: 35,00 kn

Special Price 32,20 kn

Razmatranja

Treće dopunjeno izdanje knjige obogaćeno je mislima pape Benedikta XVI. o molitvi krunice, o kojoj je tijekom svojih nastupa često govorio, ali i molio s vjernicima. Papa ističe da Marija svima daje poruku: svakom vjerniku, gradu Rimu i cijelome svijetu. Zato i on sluša što mu ima reći, ne samo za njega, nego za sve. Marija govori Božjom riječju, koja je postala tijelom u njezinoj utrobi: njezina je "poruka" Isus.
Na 168 stranica autor tumači molitvu krunice te uvodi u različite oblike njena moljenja. Krunica je govorna, ali i kontemplativna molitva koju se može moliti pojedinačno ili u skupini. Kristološkog je usmjerenja: molitelj mislima prodire u otajstva otkupljenja dok izgovara Očenaš, Zdravo Mariju i Slava Ocu.
Krunica je molitva utemeljena na Svetom pismu i kršćanskoj tradiciji, stoga autor predlaže njeno moljenje uz otvoreno Evanđelje, ali i u povezanosti s euharistijom. No krunica je, prije svega molitva svakodnevice, ona je Marijina "škola vjere" u kojoj je moguće učiti kroz različita autorova razmišljanja o pojedinim otajstvima krunice u kojima će svatko naći svoj put nasljedovanja Isusa zajedno s Marijom.
Knjiga je pristupačna svima koji tek žele naučiti moliti krunicu, ali i svim redovitim moliteljima krunice koji žele osvježiti i produbiti svoju svakodnevnu molitvu.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-296-3
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2011.
Format 110 x 200 mm
Broj stranica 168
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319