Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Ilija gromovnik

Ilija gromovnik

Josip Mužić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 140,00 kn

Special Price 128,80 kn

-
+

Regular Price: 140,00 kn

Special Price 128,80 kn

Prorok posljednjih vremena

Knjiga je nastala s ciljem da posluži za duhovno čitanje ili razmatranje biblijskih ulomaka o najvećem starozavjetnom proroku Iliji, koji je i u hrvatskom narodu omiljen i štovan, poznat pod nazivom "Gromovnik".

Uz uvod i zaključak, knjiga ima 16 razrađenih poglavlja koja – vjerno slijedeći biblijski tekst iz Prve i Druge knjige o Kraljevima, iz Druge knjige Ljetopisa te retke iz knjige Otkrivenja (u kojima se spominju dva neimenovana svjedoka, a u jednome od svjedoka kršćanska tradicija od početka vidi upravo proroka Iliju) – sustavno tumače osobu i poslanje proroka Ilije.

U svojim tumačenjima Mužić polazi od doslovna smisla biblijskoga teksta, a služeći se pri tome otačkim spisima, primjerima iz života svetaca, nerijetko midrašima i rabinskim tumačenjima, ali i suvremenom biblijsko-teološkom literaturom.

Djelatna Božja prisutnost u povijesti

Kako bi poruku proroka Ilije učinio aktualnom, autor ne ostaje samo na poruci onoga biblijskog vremena već želi rasvijetliti današnje stanje kršćanstva, odnosno stanje u današnjem svijetu i poslanje kršćana u njemu. Stoga najprije tumači riječi djela proroka Ilije, a potom odabire i rasvjetljuje okolnosti i stanja u kojima se nalazi današnji vjernik, nudeći poticaje za konkretni kršćanski život, posebno u teškim situacijama uvjetovanim sekularnim i bezbožnim mentalitetom današnjice.

Iz povijesti proroka Ilije autor otkriva vrlo važne duhovne teme koje vrijede i za vjernika 21. stoljeća: svaki čovjek ima poslanje od Boga, ozbiljna vjera mora proći kušnje, Božje djelovanje u povijesti putem raznih događaja – Bog djeluje i preko svojih se djela objavljuje čovjeku jer u Božjem providonosnom djelovanju nitko nije isključen.

Pisana razumljivim stilom, knjiga predstavlja pouzdano štivo o djelatnoj Božjoj prisutnosti u povijesti te nudi pomoć svim čitateljima u spoznaji Božjeg poziva i poslanja u vlastitom životu kao i ohrabrenje u duhovnim borbama koje su sastavni dio kršćanskog života

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-534-6
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2017.
Format 160 x 230 mm
Broj stranica 368 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319