Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Ispovijesti Franje Asiškog

Ispovijesti Franje Asiškog

Bernardin Škunca

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 135,00 kn

Special Price 124,20 kn

-
+

Regular Price: 135,00 kn

Special Price 124,20 kn

Roman o otkrivanju duhovnoga puta svetog Asižanina

Roman o svetom Franji u deset kazivanja u ja obliku predstavlja svetog Franju "iznutra", tj. odgovara na pitanje tko je taj ponizni mirotvorac iz Asiza i kako je rastao u svetosti.

U okrilju Samostana sv. Damjana u Asizu, predosjećajući da mu se bliži smrt, Franjo Asiški dvojici subraće, bratu Leonu i bratu Augustinu, pripovijeda događaje iz svojega života. Od odrastanja u izobilju i razuzdana mladenaštva, preko susreta s Gospodinom na raspelu u crkvi sv. Damjana, obraćenja, ustanovljenja male braće pa sve do primanja Isusovih rana.

Autor kronološki prikazuje događaje iz života svetoga Franje Asiškoga, u kojima ga otkriva kao proročkog navjestitelja i duboko istinita svjedoka vjere, kao mistika, slavitelja Boga i Božjeg igrača, kao pjesnika stvorenog svijeta. U svemu tomu Franjo najteže trenutke zaodijeva u svoju životnu pohvalu Stvoritelju i Trojstvenomu Bogu, uvijek s Kristom i po Kristu.

Roman se sadržajno nastavlja na Škuncin prethodni roman, "Mirotvorac u Bolonji", u kojem je sv. Franjo prikazan "prema van", s temom mirotvorstva u Bologni - gradu prvog sveučilišta u Europi - u krugu profesora i studenata te razgovorima što ga na akademskoj razni vode o razmiricama, sukobima i ratovima srednjovjekovnih gradova, komuna i država.

Novi roman o sv. Franji Asiškom, pisan jednostavnim i prozračnim stilom, sve zainteresirane čitatelje - kako one koji slijede sv. Franju, tako i one koji to žele - uvodi u prostore vječnosti i Božje ljepote, u tajne mističnog sklada neba i zemlje. (vp)

O AUTORU

Fra Bernardin Škunca, svećenik franjevac i teolog liturgičar, rođen je 12. studenoga 1937. u Novalji, na Pagu. Teologiju je diplomirao na Teološkom fakultetu u Ljubljani, magistrirao je pastoralnu liturgiju na Katoličkom institutu u Parizu, a doktorirao je na KBF-u u Zagrebu.

Autor je mnoštva radova objavljenih u različitim zbornicima, preveo je, priredio i uredio više knjiga. Autor je i romana "Mirotvorac u Bolonji", za koji je 2008. dobio Nagradu za književnost i umjetnost "August Šenoa" Matice hrvatske. Kao redovnik franjevac vršio je različite službe u odgoju i formaciji mladih svećeničkih kandidata. Na teološkim učilištima u Hrvatskoj predavao je predmete iz liturgike i sakralne umjetnosti. Četrnaest godina je bio pročelnik Hrvatskoga instituta za liturgijski pastoral Hrvatske biskupske konferencije, sa sjedištem u Zadru, i glavni urednik liturgijsko-pastoralnog časopisa "Živo vrelo". Bio je član nacionalnih i biskupijskih tijela za liturgiju i umjetnost u krugu Katoličke Crkve u Hrvatskoj. Godine 2014. dobio je nagradu Grada Zadra za životno djelo.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-439-4
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Format 140 x 210 mm
Broj stranica 372 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319