Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Antiquam fidem

Antiquam fidem

-

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 150,00 kn

Special Price 138,00 kn

-
+

Regular Price: 150,00 kn

Special Price 138,00 kn

Zbornik radova sa znanstvenog skupa

Zbornik radova sa znanstvenog skupa održanog u Sisku od 3. do 5. prosinca 2010. godine, o prvoj obljetnici ponovne uspostave Sisačke biskupije, sadrži pozdravni govor kardinala Josipa Bozanića, 25 znanstvenih radova nastalih prigodom skupa te fotografije sa samoga skupa.

Radovi se najprije bave drevnom Siscijom i njezinom biskupijom, slijede radovi koji osvjetljuju srednjovjekovno razdoblje te oni koji obrađuju izabrane teme iz povijesti i povijesti umjetnosti s područja biskupije. Tu su potom članci koji se bave poviješću 20. i 21. stoljeća, a zbornik završava radovima vezanim uza sadašnjicu Sisačke biskupije, koje zaključuje rad mons. Vlade Košića, biskupa sisačkoga.

IZ RECENZIJA

»Mlada stabljika Sisačke biskupije iznikla je na panju koji je nakon mnogo stoljeća proklijao i pokazao da posjeduje duboke korijene sposobne darovati novi život. Obnovljena Sisačka biskupija pokazuje svoju životnost i time što je samo nakon godinu dana svoga novoga života očitovala svijetu dio svoga duhovnog i kulturnoga bogatstva, nastalog na prostoru koji joj danas pripada. Bogatu tvarnu i kulturnu baštinu drevnoga Sisak - Siscie čini njegova prepoznatljiva kršćanska sastojnica, koja se temelji na svjedočkom životu prvih sisačkih kršćana, među kojima je najpoznatiji Sveti Kvirin. Ovaj zbornik predstavlja važan doprinos poznavanju povijesti kako drevne i sadašnje Sisačke biskupije, tako i Zagrebačke nadbiskupije.« (Dr. Stjepan Razum)

»Zahvaljujući raznolikosti, bogatstvu i kvaliteti svojih članaka, od kojih svi zavrjeđuju da budu objavljeni, Zbornik ima izrazito znanstveni i multidisciplinarni karakter. Njegovo objavljivanje bit će važan doprinos pozornijem sagledavanju i boljem razumijevanju različitih sastavnica koje su odredile povijesni život Crkve na sjeveru Hrvatske, a taj život neraskidivo povezan s poviješću hrvatskog naroda i njegovih susjeda u nemirnim panonskim krajevima - sve do danas.« (Dr. Milan Pelc)

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-310-6
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2011.
Format 170 x 240 mm
Broj stranica 496 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319