Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Vjernici, društva, pokreti

Vjernici, društva, pokreti

Josip Šalković (ur.)

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 150,00 kn

Special Price 138,00 kn

-
+

Regular Price: 150,00 kn

Special Price 138,00 kn

Zbornik radova IV. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika u Zagrebu, 29.-30. listopada 2010.

Zbornik u kojem su sabrani radovi s IV. međunarodnog znanstvenog simpozija crkvenih pravnika održanog u Zagrebu 29. i 30. listopada 2010.

Zbornik sadrži 11 radova crkvenih pravnika koji su izborom teme željeli osvijetliti pravo svih vjernika na udruživanje, ali isto tako znanstvenim i stručnim pravnim pristupom pomoći vjerničkim društvima i crkvenim pokretima kako bi njihovo djelovanje i poslanje u Crkvi i društvu bilo u skladu s kanonskim pravom. Živjeti i djelovati u skladu s kanonskim odredbama iznimno je važno za svako društvo i pokret koji ima predznak vjerničko, a napose kad u naslovu uzima predznak »katoličko«.

»Svi vjernici imaju dužnost i pravo nastojati da božanska poruka spasenja sve više i više dopre do svih ljudi svih vremena i svega svijeta.« (Kan. 211.) Obveza i pravo na evangelizaciju je temeljna obveza cijeloga Božjeg naroda: evangelizacija je posebna obveza pastira duša, ali i obveza i pravo vjernika laika, snagom sakramenta krštenja i potvrde. Evangelizacija se može ostvarivati kako pojedinačno (apostolat osobnim životom), tako i u okviru društava, udruga, pokreta, zajednica. Djelovati zborno, združeno, organizirano, s jasnim ciljevima i djelatnošću, daje snažno i vidljivo svjedočanstvo u Crkvi i svijetu. Udruživanjem vjernici postaju snažniji u vršenju apostolata, na planu svjedočenja kršćanskih vrijednosti te duhovnog, odgojnog, karitativnog, socijalnog i kulturnog rada.

Vjernička društva i pokreti bogatstvo za Crkvu, koja na taj način svjedoči da je živi organizam, pokazuje svekoliko vjerničko nastojanje i zalaganje u profiliranju poslanja Crkve u kontekstu suvremenoga svijeta.

Zbornik će korisno poslužiti u radu biskupijskih kurija, (nad)biskupijskih i nacionalnih ureda za društva i pokrete te u životu, djelovanju i ostvarenju ciljeva društava i pokreta u hrvatskim okolnostima.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-288-8
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2011.
Format 235 x 160 mm
Broj stranica 280 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319