Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Vremenita dobra i vremenita dobra u Crkvi

Vremenita dobra i vremenita dobra u Crkvi

Pero Pranjić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 160,00 kn

Special Price 147,20 kn

-
+

Regular Price: 160,00 kn

Special Price 147,20 kn

Priručnik koji tumači petu knjigu Zakonika kanonskog prava (ZKP) iz 1983., naslovljenu "Vremenita dobra u Crkvi".

Podijeljen je u tri velike cjeline. Prva tumači biblijsko-teološki, povijesni i koncilski pogled na sama vremenita dobra kao takva: koja im je svrha prema Božjoj nakani; koliko ona koriste čovječanstvu ako se pravilno njima služi, a koliko je nereda u svijetu ako ih se zlorabi, pogotovo kad im se robuje.

Takav pregled predstavlja temelj za cjelovit pristup temi vremenitih dobara u Crkvi, obrađenoj u drugoj, središnjoj cjelini. Pri obradi kanonske građe autor se koristio uobičajenom metodom: u naslovu kanona istaknuo je njegovu bit i svrhu, tj. kratak sadržaj, navodeći zatim sâm tekst kanona - službeni hrvatski prijevod iz 1996. godine. Nakon toga slijedi usporedba kanona s prijašnjim zakonikom, ako je takva ili slična odredba postojala, ili objašnjenje o nastanku ako je odredba nova, te tumačenje pojedinog kanona.

Treće poglavlje donosi tumačenje propisa o vremenitim dobrima u Crkvi u ostalim knjigama ZKP-a, pruža zaokruženi uvid u tu materiju i stavlja je u kontekst s drugim kanonskim propisima.

Priručnik o vremenitim dobrima u Crkvi prije svega je namijenjen studentima na visokoškolskim katoličkim učilištima, crkvenim pravnicima, ali i svima zainteresiranima koji žele saznati kakvi su crkveni zakoni o čisto materijalnim stvarima, kako gledati na kanonske propise, a istodobno i kako ih odgovorno koristiti.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-418-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2013.
Format 160 x 240 mm
Broj stranica 368 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319