Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Zakonik kanonskoga prava

Zakonik kanonskoga prava

-

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 390,00 kn

Special Price 358,80 kn

-
+

Regular Price: 390,00 kn

Special Price 358,80 kn

Zakonik kanonskoga prava pape Pavla VI. i pape Ivana Pavla II. sadrži teološko-pravnu sintezu naučavanja Drugoga vatikanskog koncila. Njegove su odlike, osim vjernosti Koncilu i njegovim odlukama, prilagođenost novim prilikama u kojima živi Crkva, vjernost crkvenoj zakonodavnoj predaji, pravna narav zakonskih izričaja te pastoralna usmjerenost.

Svrha Zakonika je da bude sredstvo promicanja zajedništva Crkve na njezinim različitim razinama i u njezinim brojnim članovima. Kako je Crkva po svojoj naravi misionarska, tako i njezin Zakonik ima tu dimenziju i ističe ekumensku želju zbližavanja s braćom koja vjeruju u Krista.

Zakonik je upućen svim članovima Božjeg naroda te preveden na narodne jezike da bi svi vjernici, klerici i laici, mogli lakše naći svoje pravo mjesto u crkvenom uređenju, određenije vršiti svoja prava i dužnosti, potpunije ostvarivati pravne mogućnosti i, u skladu sa zakonskim propisima, plodonosnije surađivati i sudjelovati u izgradnji Crkve.

Obogaćen je "Izvorima" da bi se lakše vidjela motivacija i značenje samih kanona, a u "Dodatku" konstitucijom "Dobri Pastir". Priloženo je i "Stvarno kazalo" te "Usporedni popis kanona" za lakše služenje sadašnjim Zakonikom i snalaženje u njemu te uspoređivanje s prijašnjim Zakonikom.

Tekst na hrvatskom i latinskom jeziku.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 953-6258-25-0
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 1996.
Format 177 x 247 mm
Broj stranica 1191 str.
Prelistaj knjigu \N

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319