Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Križni put hrvatske povijesti

Križni put hrvatske povijesti

Ivan Bodrožić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 30,00 kn

Special Price 27,60 kn

-
+

Regular Price: 30,00 kn

Special Price 27,60 kn

Četrnaest postaja za četrnaest stoljeća kršćanstva

Bodrožićjeu svaku postaju Kristova križnog puta utkao sve nedaće koje je hrvatski narod, penjući se zajedno s Kristom na kalvariju svoje povijesti, prošao od svojeg dolaska u 7. st. na ove prostore pa sve do 20. st. Na tom putu su Hrvati s Kristom posrtali i padali, s njime bili razapinjani i umirali, ali i ustali za nova uskrsna jutra i jasnija obzorja budućnosti.

Budući da hrvatski hod za Kristom traje već četrnaest stoljeća, tako Bodrožić uza svaku postaju križnog puta baca pogled razmišljajući, stoljeće po stoljeće, o najvažnijim događajima hrvatske povijesti, uz nadu da će ta pobožnost uvećati bogoljubnost hrvatskoga katoličkog puka, dajući mu snagu da još vjernije slijedi Krista.

O AUTORU

Ivan Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, rođen je 1968. godine u Svibu, kraj Imotskoga. Osnovnu školu završio je u Svibu i Splitu, a srednju u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu. Dvije godine filozofsko-teološkog studija pohađao je u Splitu, a daljnje je školovanje nastavio na Sveučilištu "Santa Croce" u Rimu, gdje je i diplomirao u veljači 1994., nakon čega je zaređen. Iste godine nastavlja poslijediplomski studij patrologije na Patrističkom institutu "Augustinianum" u Rimu, a 2000. godine je doktorirao.

Od 2002. godine predaje na KBF-u u Splitu, a od 2010. je zaposlenik KBF-a u Zagrebu.

Održava prigodna predavanja i vodi duhovne vježbe svećenicima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te vjernicima laicima. Surađuje s brojnim katoličkim nakladnicima i medijima te sudjeluje na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Objavio je više teoloških studija i knjiga.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-455-4
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Format 120 x 205 mm
Broj stranica 30str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319