Križni put hrvatske povijesti

Dostupno
SKU
780
Brzi pregled
Četrnaest postaja za četrnaest stoljeća kršćanstva
27,60 kn Normalna cijena 30,00 kn

Bodrožićjeu svaku postaju Kristova križnog puta utkao sve nedaće koje je hrvatski narod, penjući se zajedno s Kristom na kalvariju svoje povijesti, prošao od svojeg dolaska u 7. st. na ove prostore pa sve do 20. st. Na tom putu su Hrvati s Kristom posrtali i padali, s njime bili razapinjani i umirali, ali i ustali za nova uskrsna jutra i jasnija obzorja budućnosti.

Budući da hrvatski hod za Kristom traje već četrnaest stoljeća, tako Bodrožić uza svaku postaju križnog puta baca pogled razmišljajući, stoljeće po stoljeće, o najvažnijim događajima hrvatske povijesti, uz nadu da će ta pobožnost uvećati bogoljubnost hrvatskoga katoličkog puka, dajući mu snagu da još vjernije slijedi Krista.

O AUTORU

Ivan Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, rođen je 1968. godine u Svibu, kraj Imotskoga. Osnovnu školu završio je u Svibu i Splitu, a srednju u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu. Dvije godine filozofsko-teološkog studija pohađao je u Splitu, a daljnje je školovanje nastavio na Sveučilištu "Santa Croce" u Rimu, gdje je i diplomirao u veljači 1994., nakon čega je zaređen. Iste godine nastavlja poslijediplomski studij patrologije na Patrističkom institutu "Augustinianum" u Rimu, a 2000. godine je doktorirao.

Od 2002. godine predaje na KBF-u u Splitu, a od 2010. je zaposlenik KBF-a u Zagrebu.

Održava prigodna predavanja i vodi duhovne vježbe svećenicima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima te vjernicima laicima. Surađuje s brojnim katoličkim nakladnicima i medijima te sudjeluje na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu. Objavio je više teoloških studija i knjiga.

Više informacija
Autor Ivan Bodrožić
ISBN ISBN 978-953-241-455-4
Format 120 x 205 mm
Broj stranica 30str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Prelistaj knjigu