Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Što primiste... dajte!

Što primiste... dajte!

fra Stanko Duje Mijić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 260,00 kn

Special Price 239,20 kn

-
+

Regular Price: 260,00 kn

Special Price 239,20 kn

Nedjeljne i blagdanske propovijedi. Liturgijska godina A B C

Knjiga nedjeljnih i blagdanskih propovijedi poznatog propovjednika i voditelja duhovnih vježba franjevca konventualca Stanka Duje Mijića, objavljena prigodom završetka Svećeničke godine i svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla.

Knjiga na 988 stranica sadrži 272 propovijedi za čitanja svih triju liturgijskih godina (A, B, C) te propovijedi o slavljima blagdana posvećenih Gospodinu, Mariji te najpoznatijim svecima i blaženicima. Najnovija Mijićeva knjiga jedinstvena je kako po opsegu stranica, tako i po tome što su u jednoj ediciji skupljene i obavljene sve nedjeljne i blagdanske propovijedi.

Obraćajući se u predgovoru najprije svećenicima, fra Stanko podsjeća da je papa Benedikt XVI. proglasio godinu svećenika prigodom 150. obljetnice smrti arškog župnika Ivana Marija Vianneya, zaštitnika svećenika, "prepoznatljivog po srcu i ljubavi" te je time istaknuto da Bog stanuje i djeluje kroz srce: "Što više daruješ, Bog u srcu zauzima sve veći prostor. Dakle, darivaj što si primio da sam sebe ne ugroziš!".

Svaki predložak ima četiri bitne točke: uvod u misno slavlje, naglasak teme na temelju prvoga čitanja, tumačenje evanđeoske poruke na temelju Kristove besjede te zaključak s trećim čitanjem iz kojeg proizlazi poruka i pouka svagdašnjeg života. Povezavši sva tri čitanja u jedinstvenu poruku, autor nudi misli i poticaje za propovijedi na način da se mogu čitati i o njima meditirati zasebno i cjelovito. U svim se točkama uočava konkretiziranje misli i poruka iz svagdašnjice za svakodnevni život nadahnut Božjom riječju. Misli o slavljima blagdana posvećenih Gospodinu, Mariji te najpoznatijim svecima i blaženicima dobro će doći svakomu da ukratko upozna bit blagdana ili svetački život i poruku Božjemu narodu za sadašnje vrijeme.

Kako je istaknuto u poruci Božjem narodu nakon XII. općeg redovitog zasjedanja Biskupske sinode u Rimu, "vrhunac propovijedanja jest homilija, koja je i danas za mnoge kršćane glavni trenutak susreta s Božjom riječju", a svećenik koji bi se u homiliji "trebao preobraziti u proroka" ne samo da "naviješta silna Božja djela, nego ih je također dužan aktualizirati u vremenu i trenucima u kojima žive slušatelji te u njihovu srcu potaknuti pitanje obraćenja i životne zauzetosti: Što nam je činiti?'" Mijićeva knjiga u tom je kontekstu itekako dobrodošla za sve one kojima riječ Božja nudi orijentir u suvremenom životu.

O AUTORU

Fra Stanko Duje Mijić rođen je 1. siječnja 1940. godine u Karakašici. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. godine. Kao svećenik i redovnik, franjevac konventualac, obavljao je različite službe: župnika, gvardijana, odgojitelja. Poznat je kao voditelj pučkih misija, propovjednik i voditelj duhovnih vježbi svećenicima i časnim sestrama. Dugogodišnji je suradnik Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, a iz te suradnje nastala su i neka njegova djela koja su kasnije objavljena pod naslovima Istinom do čovjeka - Kristoterapija, i Hrvatska do pakla i natrag. Njegova treća knjiga Exempla trahunt - Primjeri privlače plod je njegovih dugogodišnjih i brojnih duhovnih razgovora s osobama u potrebi, što ih je imao kao svećenik.

Bistra uma i duha, a nadasve čista srca kao duhovnik mnogih, poput svjetionika u magli, obasjava smjer evanđelja - smjer srca. Naviještajući Riječ Božju uči kako uravnoteženo živjeti svoju "horizontalu" i "vertikalu" te kako u životu pronaći Boga. U njegovoj franjevačkoj poniznosti zrcali se obilje ljudske i Božje dobrote i ljubavi, kako prema puku tako i prema braći svećenicima, kojima on svakodnevno svjedoči svoje poslanje.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-243-7
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Format 161 x 214 mm
Broj stranica 988 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319