Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Kako je lijepo biti svećenik

Kako je lijepo biti svećenik

Vlado Čutura (prir.)

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 85,00 kn

Special Price 78,20 kn

-
+

Regular Price: 85,00 kn

Special Price 78,20 kn

Svjedočanstva radosti i nade...

Knjiga nastala kao plod Svećeničke godine 2009./2010. iz priloga o aktualnim hrvatskim svećenicima koji su u pedeset nastavaka objavljivani u tjedniku Glas Koncila.

Tim su prilozima pridodana četiri dokumenta: Pismo pape Benedikta XVI. uz proglašenje Svećeničke godine; Homilija kardinala Josipa Bozanića u prigodi hodočašća svećenika iz cijele Hrvatske u Zagreb na Stepinčev grob; Homilija kardinala Josipa Bozanića u prigodi svećeničkog hodočašća u Rim na završetku Svećeničke godine održane u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima te Homilija pape Benedikta XVI. na euharistijskom slavlju uz završetak Svećeničke godine, pa sada uz izabrane fotografije knjiga postaje svjedočanstvo jedinstvenog događanja novije povijesti Crkve. Poruke tih priloga mogu biti trajni poticaji za veću svijest o svećeništvu i vjernost svećeničkome identitetu.

Prikupljeni prilozi progovaraju zahvalnošću pedeset svećenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, za sve što je Bog po njima učinio za povjereni im narod Božji. Svjedoče kako su u vjernosti Kristu, otvorena srca, odabrali Crkvu za svoje obitavalište, crpeći snagu i oplemenjujući svoj život molitvom, savjetovanjem, ustrajnošću, propovijedanjem i raspoloživošću.

Pedeset prikazanih svećeničkih života kroz njihovo djelovanje stanoviti su prikaz crkvene i društvene zbilje Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Različite svećeničke generacije, dobi i vremenska razdoblja, različite biskupijske i redovničke pripadnosti te životne usmjerenosti daju zornu sliku u kakvoj je društvenoj stvarnosti djelovala i kako danas djeluje Crkva. Sažetak svećeničkih životopisa, njihovih promišljanja o pastoralnom radu, duhovnosti, društvenim prilikama, ulozi Crkve u kulturi i mnogim drugim aktualnostima, ujedno je i povijesni mozaik Crkve u Hrvata.

Istodobno to nije samo svjedočanstvo prošlog vremena – premda je u tome smislu pravi rudnik podataka o patničkom životu Crkve u komunističkom režimu – nego je zacijelo i temelj na kojem djeluje današnja Crkva. U tom kontekstu knjiga može mnogim mladim svećenicima, pastoralnim djelatnicima i svim vjernicima biti pomagalo kao neizostavno polazište za promišljanje mjesta i uloge svećenika u sadašnjoj Crkvi i suvremenom društvu.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-252-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Format 174 x 238 mm
Broj stranica 244 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319