Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Zagrebački katedralni mješoviti zbor

Zagrebački katedralni mješoviti zbor

Vladimir Babuš

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 200,00 kn

Special Price 184,00 kn

-
+

Regular Price: 200,00 kn

Special Price 184,00 kn

Četvrt stoljeća u službi Katedrale i Domovine

Bogato ilustrirana monografija, objavljena u prigodi jubilarne 25. obljetnice djelovanja zagrebačkoga Katedralnog mješovitog zbora, na gotovo tri stotine stranica predstavlja presjek aktivnosti zbora, od njegova osnutka 1985. godine do danas, s obzirom na njegovo redovito sudjelovanje u liturgijskim slavljima u katedrali, ali i u njegovim dodatnim aktivnostima, poput nastupanja u najrazličitijim prigodama, festivalima i natjecanjima zborne glazbe, ne samo u Hrvatskoj već i diljem Europe i svijeta.

Od tri dijela knjige uvodni dio daje opis početka rada zbora, način na koji će u djelu biti predstavljena njegova dosadašnja aktivnost, prikazuje se sveopća ocjena tih aktivnosti, posebno s obzirom na velik utjecaj i doprinos koji je zbor ostvario tijekom Domovinskoga rata i rađanja hrvatske države.

U središnjem dijelu knjige, s podnaslovom »Četvrt stoljeća napora i uspjeha«, kronološkim se slijedom prikazuje dvadeset petogodišnja aktivnost zbora, dok je njezin treći dio zamišljen u obliku dodatka s popisima svih dosadašnjih pjevača i izvođenih glazbenih djela te s preslikama opsežne dokumentacije vezane uz rad zbora.

S obvezom promicanja sakralne glazbe, a samim time i obogaćivanja hrvatske glazbeno kulturne baštine, Glas Koncila objavljuje ovo djelo da kao pisano svjedočanstvo o živoj glazbenoj predaji Crkve bude poticaj za još vjerodostojniji angažman vjernika u liturgijskim slavljima i cjelokupnom crkvenom djelovanju.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-272-7
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Format 210 x 300 mm
Broj stranica 288 str.
Prelistaj knjigu \N

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319