Dar Domovine

Dostupno
SKU
766
Brzi pregled
6. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić"
36,80 kn Normalna cijena 40,00 kn

Zbornik radova "Dar Domovine" 6. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" na 168 stranice donosi najbolje radove, na svim našim narječjima, s područja hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva, koji su pristigli na natječaj za duhovnu književnost u pet kratkih književnih žanrova: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami.

Predložena tema u poticajnom smislu bila je domovina, mada taj poticaj tematski nije bilo nužno ostvariti. Većina se pisaca ipak posvetila domovini, zato ovogodišnji zbornik "Dar Domovine" na najbolji mogući način svjedoči o odnosu hrvatskih književnih stvaratelja prema Domovini 2014., o njihovim doživljajima, sjećanjima, vizijama, osjećajima, radostima, tjeskobama, o bogatstvu književničkih impresija prema Domovini u društveno-politički teškom suvremenom hrvatskom trenutku. Tako zbornik donosi izbor najboljih radova, njih 37, i to četrnaest pjesama, osam kratkih priča, pet putopisa, šest eseja i četiri monodrame.

"Natječaj je ponovno pokazao i to da književnost kršćanskoga nadahnuća ima i poetskoga daha i duha, da je motivski spektar širok, ali i da tematski može biti koncentriran, da ima potencijal u svim formama i da pobuđuje stvaralačke energije, pridonoseći obnovi kršćanske duhovnosti u cjelini naše književnosti", istaknuo je u predgovoru urednik Lončarević.

Zbornik sadrži i bilješke o autorima, članovima stručnoga ocjenjivačkog suda te popis svih sudionika (autora) 6. susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".

Više informacija
ISBN ISBN 978-953-241-441-7
Format 160 x 240 mm
Broj stranica 168 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Prelistaj knjigu