Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Dar Domovine

Dar Domovine

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

-
+

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

6. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić"

Zbornik radova "Dar Domovine" 6. Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" na 168 stranice donosi najbolje radove, na svim našim narječjima, s područja hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva, koji su pristigli na natječaj za duhovnu književnost u pet kratkih književnih žanrova: poeziji, kratkoj priči, putopisu, eseju i monodrami.

Predložena tema u poticajnom smislu bila je domovina, mada taj poticaj tematski nije bilo nužno ostvariti. Većina se pisaca ipak posvetila domovini, zato ovogodišnji zbornik "Dar Domovine" na najbolji mogući način svjedoči o odnosu hrvatskih književnih stvaratelja prema Domovini 2014., o njihovim doživljajima, sjećanjima, vizijama, osjećajima, radostima, tjeskobama, o bogatstvu književničkih impresija prema Domovini u društveno-politički teškom suvremenom hrvatskom trenutku. Tako zbornik donosi izbor najboljih radova, njih 37, i to četrnaest pjesama, osam kratkih priča, pet putopisa, šest eseja i četiri monodrame.

"Natječaj je ponovno pokazao i to da književnost kršćanskoga nadahnuća ima i poetskoga daha i duha, da je motivski spektar širok, ali i da tematski može biti koncentriran, da ima potencijal u svim formama i da pobuđuje stvaralačke energije, pridonoseći obnovi kršćanske duhovnosti u cjelini naše književnosti", istaknuo je u predgovoru urednik Lončarević.

Zbornik sadrži i bilješke o autorima, članovima stručnoga ocjenjivačkog suda te popis svih sudionika (autora) 6. susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-441-7
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Format 160 x 240 mm
Broj stranica 168 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319