Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Izgleda, drugog puta nije bilo

Izgleda, drugog puta nije bilo

Šimun Šito Ćorić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 140,00 kn

Special Price 128,80 kn

-
+

Regular Price: 140,00 kn

Special Price 128,80 kn

Roman iz novije europske povijesti

Novi roman fra Šimuna Šite Ćorića »Izgleda, drugoga puta nije bilo – Roman iz novije europske povijesti« objavljen je u nakladi Glasa Koncila u biblioteci »Romani« koja objavljuje romane hrvatskih književnika koji promiču kršćanske vrijednosti u univerzalnom smislu.

Roman kroz 34 povezane priče donosi povijest jedne hrvatske obitelji u vihoru različitih političkih i ratnih previranja. One na svoj izvorni način ocrtavaju u određenom vremenu sudbinu Europe, a osobito hrvatskoga naroda u njoj.

Okosnicu romana čini životna priča Šimuna Kulina, profesionalnoga vojnika i časnika austrougarske vojske, koji se iz Prvoga svjetskoga rata, iako teško ranjen, vratio kući u malo humsko mjesto. Uz ljepotu običaja i svakodnevne teškoće domaćega ognjišta opisane kroz sudbinu obitelji Kulin, isprepliću se i povijesni tragovi turskih osvajanja, austrougarskih nastojanja, surovost i bijeda jednoga svjetskoga rata, zatomljene ljubavi, iseljavanja u obje Amerike, kao i podvale beogradske politike...

Pristup toga suvremenoga romana, kakvih nema mnogo u hrvatskoj književnosti, može pomoći u rješavanju dosta toga što je do danas povijesno ostalo neriješeno, kako u narodu tako i u obiteljskim i osobnim sudbinama. »Na život nerazdvojno spada i sreća i nesreća« – zadnje su riječi u romanu – ali se nikada ne treba predati, poruka je koja ostaje nakon čitanja, jer čini se da drugoga puta nema. (vp)

O AUTORU

Fra Šimun Šito Ćorić – franjevac, sveučilišni profesor, pjesnik, esejist, antologičar, dugogodišnji predsjednik Svjetskog kongresa Hrvata, glazbenik – rođen je u Paoči kod Međugorja 1949. godine. U franjevački red stupio je 1967., a za svećenika je zaređen 1975. Kao svećenik djelovao je u župama Konjic i Slano, a potom među Hrvatima u Americi (1978. – 1981.). U New Yorku (Columbia University) magistrirao je na studiju kliničke psihologije.

Od 1984. do danas djeluje među hrvatskim iseljenicima u Švicarskoj. U međuvremenu je, 1988., postigao doktorat iz psihologije na Sveučilištu u Zagrebu, s temom »Tjeskobe hrvatskih emigranata«. Predaje psihologiju na sveučilištima u Mostaru, Zagrebu i Zadru. Uz znanstveni rad objavio je i nekoliko zbirka pjesama, a brojne je pjesme i uglazbio.

Član je Društva američkih pjesnika, Društva hrvatskih književnika, PEN-a, Društva hrvatskih psihologa te Društva švicarskih psihologa.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-469-1
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Format 135 x 200 mm
Broj stranica 336
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319