Za slobodu stvoreni

Dostupno
SKU
690
Brzi pregled
Zbornik radova
202,40 kn Normalna cijena 220,00 kn

Zbornik radova objavljen povodom 70 godina života i 35 godina profesorskog djelovanja profesora dr. Tomislava Jozića.

Zbornik donosi četrnaest priloga priznatih hrvatskih teologa i bibličara: Marinka Perkovića, Velimira Valjana, Stanka Lasića, Zorice Maros, Ante Komadine, Ljubomira Berberovića, Luke Tomaševića, Mate Zovkića, Bože Odobašića, Ilije Čabraje, Franje Topića, Stjepana Balobana, Nike Ikića i Drage Župarića. Radovi su podijeljeni u pet tematskih cjelina: "Moral", "Bioetika", "Sveto pismo", "Opće teme", "Duhovnost/dogmatika".

Djelo donosi biografiju profesora dr. Tomislava Jozića te bibliografiju njegovih knjiga, članaka te recenzija.

Sloboda je jedna od moralnih vrednota. Čovjek se slobodno odlučuje za svoja opredjeljenja, a negacija slobode je zlo – grijeh. Stoga naslov zbornika, napisao je u predgovoru zborniku Pavo Jurišić, dekan KBF-a u Sarajevu, odražava ideje koje je Pavao izrekao u svojoj Poslanici Galaćanima: "Za slobodu nas Krist oslobodi!" (Gal 5, 1)

Novoobjavljeni zbornik u čast profesoru dr. Joziću doprinos je i obogaćenje teološke literature na hrvatskom jeziku.

O AUTORU

Dr. Tomislav Jozić od 1977. godine predaje kolegije teološke etike na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji (sada Katolički bogoslovni fakultet) u Sarajevu. U međuvremenu se bavio i pastoralnim radom, a obnašao je i rektorsku službu Teologije, od 1983. do 1986. godine. U više navrata imenovan je članom Vijeća za obitelj i Vijeća za kler pri Biskupskoj konferenciji (ondašnje) Jugoslavije (BKJ). Sudjelovao je u formiranju Bioetičkog društva u BiH, koje je osnovano 2006. godine.

Uz knjige o povijesti obiteljskog morala u Bosni, autor je knjiga: "Društvena teološka etika", "Na tragovima odgovornosti", "Porijeklo moralnoga zakona", kao i brojnih radova objavljenih u raznim časopisima ili zbornicima. Čest je sudionik i predavač na simpozijima, tribinama i sličnim susretima.

Više informacija
Autor Drago Župarić (ur.) / Karlo Višaticki (ur.)
ISBN ISBN 978-953-241-379-3
Format 165 x 240 mm
Broj stranica 310 str.
Mjesto izdanja Sarajevo - Zagreb
Godina izdanja 2013.
Prelistaj knjigu