Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Moj mali eko katolički kalendar 2018.

Moj mali eko katolički kalendar 2018.

s. Karmela Dominković

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 15,00 kn

Special Price 13,80 kn

-
+

Regular Price: 15,00 kn

Special Price 13,80 kn

  • Kupite 10 komada po 13,50 kn za svaki i uštedite 3%
  • Kupite 50 komada po 12,00 kn za svaki i uštedite 14%

Razmišljanjem pape Franje u uvodniku najnovijeg, 19. po redu izdanja Eko kalendara, otvaraju se novi svjetovi i susreti s onim što vjerne i dugogodišnje čitatelje, nove generacije djece i mladih, ljude svih generacija očekuje u novom Eko kalendaru za 2018. godinu. Papa Franjo u jednom od svojih mnogobrojnih nagovora je istaknuo kako je: »Čovjeku dano kraljevsko dostojanstvo, jer Bog ne želi da čovjek robuje već želi da kraljuje, da bude odgovaran kralj.

Bog nas je zadužio da se brinemo za stvoreno, da ga čuvamo i unapređujemo. Dao nam je sve, ali nam nije dao novac. Imamo sve. A komu je dao novac? To ne znam«, našalio se Papa ponavljajući: »Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku, sebi slična, a povjerio mu je da čuva i unaprjeđuje sve stvoreno.«

Iz rečenoga biva sasvim razvidno kako onaj tko previdi Tvorca više cijeni stvorenje nego Stvoritelja, a posljedica toga je nesklad, jer biva narušena ravnoteža ne samo u čovjekovu srcu nego i u njegovu okolišu ponajprije na planu međuljudskih odnosa, ističe autorica i priređivačica novoga Eko kalendara, s. Karmela Eva Dominković.

U prvom dijelu Eko kalendara za 2018. godinu nalazi se katolički kalendarij s važnim nadnevcima i s posebnim naglaskom na svjetske ekološke dane. Svaki dan u godini ima svoju poticajnu misao, a u najavi mjeseca donosi mudroslovne poslovice sabrane sa sviju četiriju strana svijeta.

Drugi dio skup je brojnih priloga, dječjih literarnih radova, zanimljivosti iz svijeta prirode te šala…

Na kraju rubrika Predstavljamo ukratko prikazuje udrugu »Lijepa naša« čija je zadaća razvijanje ekološke svijesti kod djece, ali i odraslih, rad na zaštiti prirode, promicanje rodoljublja i domoljubne svijesti što ostvaruje kroz brojne programe.

Moj mali eko katolički kalendar prožet je katoličkim stavom o ekologiji i prirodi, uvodi u kulturu srca i higijenu duha te na taj način potiče na zalaganje oko oblikovanja zdrava i cjelovita odnosa prema sebi, drugomu, Bogu i cjelokupnomu stvorenju.

Objedinjuje učenje, planiranje i zabavu te će od osobite koristi biti školskoj mladeži i onima koji ih prate u njihovu rastu, a nezaobilazni su korisnici/čitatelji i oni kojima eko katolička po(r)uka ovoga kalendara može poslužiti za odgoj najmanjih.

Dodatne informacije

ISBN ISSN 2459-5764
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2017.
Format 100 x 140 mm
Broj stranica 160 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319