Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

O, mila Majko nebeska (CD)

O, mila Majko nebeska (CD)

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić

Raspoloživost: Rasploživo

-
+

Regular Price: 69,00 kn

Special Price 63,48 kn

Marijanske hodočasničke pjesme

Jedinstveni nosač zvuka s 19 hrvatskih marijanskih romarskih pjesama u izvedbi Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, objavljen u nakladi Glasa Koncila i Aquarius Recordsa

"Odabir napjeva iz cijele je Hrvatske - iz kontinentalnoga dijela (Podravine, Slavonije, Baranje, Moslavine, Hrvatskog zagorja i Zagreba), iz Istre i Dalmacije (Stankovci, Šibenik, Rogotin, s otoka Lastova i Ugljana), uz jedan vrlo osobiti napjev iz Čemerna u Bosni (BiH)", ističe dr. sc. Tvrtko Zebec, viši znanstveni suradnik Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, zaključujući da su "Goranovci svojom vrsnom izvedbom oduševili publiku puninom zvuka i stilski dotjeranim izvedbama pojedinih napjeva oponašajući način tradicijskoga pjevanja iz kraja odakle je pjesma odabrana. Time su uz izvrstan odabir i stručnu suradnju s mo. Tomislavom Habulinom i mr. sc. Joškom Ćaletom, specijalistima za različita vokalna područja ostvarili vrhunski program te potvrdili originalnost i jedinstvenost projekta".

"Ovaj zbir marijanskih pučkih pjesama nastao je iz entuzijazma vrsnih glazbenika i mladih, glazbeno darovitih izvođača koji rade na očuvanju tradicijskih plesova i pjesama našega naroda, pa tako i crkvenih pučkih napjeva koji imaju veliki značaj u životu svakog čovjeka - vjernika. Ovo izdanje pokazatelj je životnosti ansambla, svijesti o identitetu, obilježene konkretnom kulturom i snagom žive vjere", ističe župnik u Podravskim Podgajcima Vladimir Delić, zauzeti čuvar i promicatelj narodne baštine.

Izvršni producent je Dubravko Radić, umjetnički voditelj Ansambla, a nosač zvuka snimljen je u razdoblju od rujna 2008. do ožujka 2009.godine u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedjelji.

Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" osnovan je u Zagrebu 1948. godine, kao dio istoimenog Studentskog kulturno-umjetničkog društva. U proteklih 60 godina rada, iz generacije u generaciju, prenosilo se ne samo znanje već i ljubav prema folkloru i narodnoj baštini. Kroz rad i druženje "Goranovci" su stvarali zajednički duh koji ih je oduvijek činio posebnim.

Danas u Ansamblu djeluje 100 pjevača, plesača i tamburaša koji nastavljaju tu dugu tradiciju.

Dodatne informacije

ISBN No
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2009.

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319