Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Slavimo Te, Spasitelju svijeta!

Slavimo Te, Spasitelju svijeta!

Josip Šimunović

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

-
+

Regular Price: 40,00 kn

Special Price 36,80 kn

Meditacije uz evanđelja u uskrsnom vremenu

Nakon što se autor predstavio meditacijama uz evanđelja u liturgijskoj godini A, B i C: "Imam (li) vremena za tebe", "Zarađeno nebo" i "Ta tvoja riječ života", meditacijama uz evanđelja u došašću i božićnom vremenu "Dođi, Spasitelju Svijeta!" te meditacijama u korizmenom vremenu "Klanjamo Ti se, Spasitelju Svijeta!" sad pred čitatelja stavlja meditacije uz evanđelja za svaki dan u uskrsnom vremenu.

Šezdeset poetskih tekstova meditacija nastalih na temelju tekstova evanđelja, prate njihov redoslijed od nedjelje Uskrsa do nedjelje Duhova, s time da se uz nedjeljna čitanja nalaze meditacije za sva tri ciklusa.

U donošenju biblijske poruke Šimunović prepričava tekst evanđelja iz vlastite perspektive. Pritom ponekad zauzima perspektivu žene, izravno se obraća Isusu, uživljava se u različite uloge, preriče biblijski tekst u mi i u ja oblik, ponekad zauzima stav objektivnog promatrača, a ponekad donosi snažan osobni doživljaj.

Promišljanje nad tekstovima evanđelja, koji se mogu čitati jedan za drugim ili prema izboru, poput zbirke poezije, te svakodnevno uranjanje u Božju riječ, za autora su vrelo snage odozgo. Stoga autor i čitatelja poziva na dijalog s tekstovima i evanđeljem te odvažnost da se krene ususret uskrslom Gospodinu i s njime na put svakodnevnog hranjenja na izvoru i vrelu svega kršćanskog života – euharistiji.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-462-2
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Format 120 x 190 mm
Broj stranica 120
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319