Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja

Dostupno
SKU
650
Brzi pregled
40 propovijedi za vjenčanja
Posebna cijena 81,00 kn Normalna cijena 90,00 kn

Knjiga svećenika Varaždinske biskupije Josipa Jagarčeca sadrži razmišljanja, tj. propovijedi za vjenčanja koje je autor pripremao niz godina tijekom svojega bogatog pastoralnog djelovanja. U knjizi donosi promišljanja o sakramentu braka, utemeljena na Svetome pismu, kao i na crkvenoj tradiciji, objašnjava značenje pružanja ruku na vjenčanju, simboliku prstena te na kraju donosi propovijedi za slavljenje srebrnog i zlatnog pira.

U propovijedima napominje kako brak znači odgovornost i ulazak u novo zajedništvo te kako podrazumijeva trostruko: odvažnost, spremnost na rizik i na određen način pustolovinu.

Propovijedi župnika iz Klenovnika bit će od pomoći svećenicima koji će na vjenčanjima i prigodnim slavljima ohrabrivati zaručnike i bračne parove, ali i svima koji će čitajući misli svećenika Jagarčeca pronalaziti poticaj za ljubav prema voljenoj osobi.

Uz knjigu je priložen i CD s materijalima iz knjige u Word i PDF formatu, kako bi ih korisnici mogli dopuniti, izmijeniti, odnosno bolje prilagoditi konkretnoj situaciji.

O AUTORU

Josip Jagarčec, svećenik Varaždinske biskupije, rođen je 4. siječnja 1953. godine, u Donjoj Stubici. Zaređen je za svećenika po rukama kardinala Franje Kuharića 1979. godine. Dvije godine bio je kapelan u zagrebačkom Retkovcu i u župi Sv. Nikole u Koprivnici.

Pune 24 godine (1981.–2005.) bio je župnik u Imbriovcu kod Koprivnice. Od 1996. upravljao je i župom u Đelekovcu, a od 1999. i župom u Legradu. Uza župničku službu 13 je godina u školi predavao vjeronauk i njemački jezik.

Od kolovoza 2005. godine župnik je u Klenovniku i dušobrižnik u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Klenovniku.

Više informacija
AutorJosip Jagarčec
Izdanje2. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-338-0
Format150 x 210 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2013.
Prelistaj knjigu