Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Uskrsnuće tvoje slavimo

Uskrsnuće tvoje slavimo

Ivan Ćubelić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 90,00 kn

Special Price 82,80 kn

-
+

Regular Price: 90,00 kn

Special Price 82,80 kn

40 sprovodnih homilija

Nakon što je autorova knjiga slične tematike "Uskrsnut će brat tvoj", objavljena također u Glasu Koncila, dobro primljena od korisnika te tiskana u dvama izdanjima (2009. i 2012.), mons. Ćubelić je pripremio i u novoobjavljenoj knjizi sabrao još 40 novih sprovodnih homilija.

Podijeljena je u sedam cjelina prilagođenih dobi ili specifičnoj situaciji pokojnika: "U zreloj dobi", "Na pragu života", "U cvijetu mladosti", "U posebnim prigodama", "Za rubne kršćane", "Svi sveti - pohod groblju". Svaka od homilija završava molitvenom preporukom za pokojnika, kojeg u nadi povjeravamo Otcu Nebeskomu.

Na kraju knjige dodana su i promišljanja uz Krunicu za pokojne (žalosna i slavna otajstva), predviđena za molitvu uz posjet pokojnikovoj obitelji ili u crkvi prije sprovoda.

Uz knjigu je priložen i CD s materijalima iz knjige u Wordovu formatu i PDF-u, da bi ih korisnici mogli dopuniti, izmijeniti, odnosno bolje prilagoditi konkretnoj situaciji.

Naslov knjige Uskrsnuće tvoje slavimo oslanja se na svakodnevni poklik iz mise: "Tvoju smrt, Gospodine, naviještamo; tvoje uskrsnuće slavimo; tvoj slavni dolazak iščekujemo", kojim odgovaramo na svećenikov poziv: "Tajna vjere." Na sprovodu je riječ o životu: o konkretnoj životnoj povijesti, kao i o životu vječnome, koji nam objavljuje kršćanska vjera. Te dvije strane iste medalje čovjekova bića susreću se upravo u sprovodnoj homiliji, punoj života i nade.

O AUTORU

Ivan Ćubelić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, rođen je 11. kolovoza 1955. u Dobranjama Imotskima. Zaređen je za svećenika 1981. godine. Na Papinskome lateranskom sveučilištu u Rimu doktorirao je kanonsko pravo.

Obavljao je razne službe: župnika, duhovnika studenata, odgajatelja bogoslova, vojnog kapelana, vjeroučitelja u gimnaziji… Držao je propovijedi u više medija: kao student u Rimu - na Radiju Vatikan, kao pomoćnik generalnog tajnika HBK-a - na Hrvatskoj televiziji, kao generalni vikar u Splitu - na TV-u Jadran.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-450-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Format 150 x 210 mm
Broj stranica 168 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319