Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Uskrsnut će brat tvoj

Uskrsnut će brat tvoj

Ivan Ćubelić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 79,00 kn

Special Price 72,68 kn

-
+

Regular Price: 79,00 kn

Special Price 72,68 kn

Uvodni pozdravi, molitve vjernika i propovijedi prigodom sprovoda

Vrijedan prinos pastoralnom radu svećenika te pomoć svima koji su se suočili sa smrću svojih najbližih, rodbine ili prijatelja.

U knjizi su sabrana razmišljanja, molitve i dijelovi prigodne poezije u obliku 15 uvodnih pozdrava, 33 propovijedi s evanđeoskim tekstom i 10 molitava vjernika. Namijenjeni su raznim prigodama poput sprovoda starijeg člana obitelji, preminulog djeteta, osobe lošega javnog mišljenja, majke teškog života, oca brojne obitelji, iznenadno preminule mlade osobe...

Uz knjigu je priložen i CD s materijalima iz knjige u word i pdf formatu kako bi ih korisnici mogli dopuniti, izmijeniti, odnosno bolje prilagoditi konkretnoj situaciji. Knjiga se u prigodi svetkovine Svih svetih te Spomena svih vjernih mrtvih može čitati i kao niz meditacija o životu, smislu, vjeri, smrti i uskrsnuću.   

Obred sprovoda za kršćane je objava nade, a za svećenika povlaštena prigoda da navijesti Kristovo uskrsnuće i spasenje braći i sestrama. Više nego u drugim crkvenim slavljima, u sprovodu su ljudi iskreno ganuti, pa sudjeluju s više osjećajnosti, unutarnje otvorenosti i prijateljske bliskosti. Sve okolnosti potiču misli srca da nadiđe ograničenost borbe za jednodnevnu nadu i prihvati poruku vjere o besmrtnosti ljudskog života.

Poslanje je svećenika, poglavito župnika, i u tim situacijama naviještati narodu riječi ohrabrenja, nade i vjere u uskrsnuće i život vječni.

Stoga je svakom pastoralnom djelatniku ova knjiga dobrodošla pomoć za pripremu homilija koje će nazočnima približiti poruku nade te tako olakšati bol rastanka s dragom osobom.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-195-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2012.
Format 156 x 216 mm
Broj stranica 164 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319