Ne/korisni sluge

Dostupno
SKU
580
Brzi pregled
Svećenička duhovnost u duhu Isusovih riječi
50,00 kn Normalna cijena 50,00 kn

U svojoj najnovijoj knjizi dr. Milan Špehar na jedinstven način premišlja temu svećeničke duhovnosti, utemeljivši svoja promišljanja u dokumentima crkvenoga učiteljstva, mislima suvremenih teologa i u vlastitu dugogodišnjem svećeničko-pastirskom služenju. Traži i progovara o prioritetima svećeničkoga života i djelovanja s obzirom na temeljno načelo »caritas pastoralis - pastirska ljubav« u koju uvire i iz koje izvire cjelokupna svećenikova služba i život.

Posebno razmišljanje razvija o slavljenju euharistije, a slijede i druge važne teme svećeničke duhovnosti: o slušanju i proučavanju riječi Božje, potrebi permanentnog obrazovanja svećenika s posebnim naglaskom na duhovnom obrazovanju svećeničkih kandidata, iskustvu vjere, karitativnom djelovanju, misijskom i ekumenskom poslanju, evanđeoskim savjetima te o molitvi i meditaciji u svakodnevnom životu.

Kao dodatak u knjizi je objavljeno pismo pape Benedikta XVI. sjemeništarcima i bogoslovima: »Svećenik - Božji čovjek«.

Još jedan plodonosni odjek proslave Svećeničke godine, o uvijek aktualnoj temi svećeničke duhovnosti koju je autor premislio u svjetlu prilika i izazova vremena u kojem živimo, ova knjiga predstavlja svojevrstan vodič u življenju svećeničke duhovne svakidašnjice, za provjeru vjerodostojnoga svjedočenja onoga što mu je rečeno u trenutku ređenja: »Budi svjestan onoga što činiš i život uskladi s onim što u službi vršiš.«

O AUTORU

Milan Špehar rođen je 7. kolovoza 1953. u Ogulinu. Studirao je u Rimu, Bonnu te Innsbrucku. Doktorirao je 1986. godine u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregorijani (Institut za duhovnost), s temom »Problem Boga u djelima Miroslava Krleže«. Predaje dogmatske i filozofske predmete na Teologiji u Rijeci. Bavi se prevođenjem inozemne teološke literature te posebno proučava kršćansku meditaciju.

Više informacija
Autor Milan Špehar
ISBN ISBN 978-953-241-253-6
Format 115 x 200 mm
Broj stranica 176 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2011.
Prelistaj knjigu