Od kolijevke... do Boga

Dostupno
SKU
567
49,00 kn

Zbirka pjesama za djecu. Prvi dio zbirke obrađuje sadržaje dječjega životnoga iskustva kao što su igra, nepodopštine, učenje, odrastanje...

Drugi dio knjige govori, na način privlačan djeci, o Bogu, Božiću, sv. Nikoli, bl. Alojziju Stepincu... kao sadržaju koji je prisutan u ljudskom iskustvu, ali ga i nadilazi. Ta cjelina zbirke otkriva poslanje cijele knjige: djecu preko njihovih iskustava spontano privoditi Bogu, ali i odraslima dozvati u svijest da je dijete povlašteno mjesto Božje prisutnosti.

Knjiga je obogaćena ilustracijama poznatih hrvatskih umjetnika: Josipa Kovačevića Enca, Ivana Lackovića Croate i Tomislava Dilbera.

Zanimljivog i poučnog sadržaja, veselih ilustracija ova zbirka pjesama izvrsna je za sve uzraste djece, za čitanje u obiteljima, za kreiranje satova školskoga vjeronauka, kao poticaj u župnoj katehezi, ali i u svim ostalim prilikama za rad s djecom.

IZ RECENZIJE

Stjepan Kralj se ovdje očituje kao pjesnik koji općepoznate točke djetinjeg iskustva kao i općepoznate točke kršćanske vjere katkad uspijeva posložiti tako da one zablistaju kao nove. Tek otkrivene. (Vlado Vladić)

O AUTORU

Stjepan Kralj je rođen 19. lipnja 1964., u Glavnici Donjoj, malom prigorskom selu nadomak Zagreba. Apsolvirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U posljednjih dvadesetak godina posvećen je pjesništvu, glazbi i humanitarnom djelovanju. Član je Hrvatskoga društva skladatelja od 1991., kada je počeo skladati glazbu i pisati stihove za poznate hrvatske pjevače. Početkom 2010. postaje urednik i voditelj humanitarne emisije Glas srca na Radio Mariji Bistrici.

Više informacija
Autor Stjepan Kralj
ISBN ISBN 978-953-241-265-9
Format 171 x 210 mm
Broj stranica 60 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Prelistaj knjigu \N