Per aspera ad astra – Godina C

Dostupno
SKU
676
Brzi pregled
U Kristu
Posebna cijena 108,00 kn Normalna cijena 120,00 kn

Trilogija komentara nedjeljnih i blagdanskih čitanja Alojzija Žlebečića nosi zajednički naslov "Per aspera ad astra - Kroz trnje do zvijezda", dok pojedine knjige nose podnaslov preuzet iz završne euharistijske doksologije: "Po Kristu" (A), "S Kristom" (B) i "U Kristu" (C).

Trilogija, objavljena uoči svetkovine Krista Kralja Svega Stvorenja te povodom četrdesete obljetnice mlade mise preč. Žlebečića, župnika župe Krista Kralja u zagrebačkom Trnju, sadrži sve što je u toj župi nedjeljama propovijedao, tijekom sva tri liturgijska godišta.

Svoje nedjeljne i blagdanske propovijedi autor je zamislio kao osobni hod "kroz trnje do zvijezda", želeći ovomu našemu zemaljskom životu približiti dar neba, koji dolazi po Isusu Kristu, zbog čega je za naslov svake liturgijske godine i upotrijebio dio završne euharistijske doksologije.

Knjige su prije svega poticaj i pomoć svećenicima u pripremi za nedjeljna i blagdanska liturgijska slavlja, ali i svim vjernicima mogu poslužiti kao predložak za meditaciju i osobnu izgradnju te dublje ulaženje u otajstva liturgijske godine.

Povezujući Božju riječ i tradiciju crkvenih otaca, ali i uočavajući znakove današnjeg vremena, autor nudi konkretne misli i poruke za svakodnevni život nadahnut Božjom riječju.

"Evo i moje treće zbirke nedjeljnih i blagdanskih propovijedi, koje sam izgovarao u godini C. Ovu sam knjigu nazvao 'U Kristu'. Sam naslov govori o maksimumu našega ljudskoga postignuća. Naći se u Kristu, znači dostići vrhunac svega što možemo uopće ikada kao ljudi postići. U Kristu je čovjek 'obožen', kako to znaju reći naša kršćanska braća s istoka. A to je moguće postići već sada u vremenu, dok smo još na putu prema vječnom usudu. U vječnosti će to pak biti naša trajna i nepomućena sreća.

Možda ti, dragi čitaoče, i ova moja knjiga propovijedi barem malo pripomogne da više živiš u Kristu?!"(Iz Uvoda)

O AUTORU

Alojzije Žlebečić rođen je 1944. godine u Lučelnici, na obroncima Vukomeričkih gorica. Zaređen je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije 25. lipnja 1972. Župnim vikarom u župi Krista Kralja u zagrebačkom Trnju imenovan je 1973. godine, a 1976. postavljen je za upravitelja župe sv. Josipa u Šišljaviću. Poslije smrti dugogodišnjeg župnika župe Krista Kralja u Trnju Dragutina Kocipera imenovan je, 1979. godine, upraviteljem te župe, što je i danas.

Više informacija
AutorAlojzije Žlebečić
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-359-5
Format150 x 210 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2012.
Prelistaj knjigu