Putokazi sreće

Dostupno
SKU
832
Brzi pregled
Blaženstva i svjedočanstva vjernika
150,00 kn Normalna cijena 150,00 kn

Riječ je o jedinstvenoj i dragocjenoj knjizi u nas. Ona je plod suradnje čak 26 autora i 77 suradnika, teologa i laika, koji odgovaraju na temeljnu čovjekovu čežnju za srećom. Autori upravo u Kristovim Blaženstvima nalaze temelj za tu sreću.

Knjiga je iznikla iz iskustva vjere i njezinoga poznavanja kao nauka i kao prakse – iznikla je iz života.

Glavni urednik knjige Ivan Vajić u uvodu piše: „Isusova blaženstva put su i putokaz do istinske sreće. Sreća u ovom kontekstu nije lijepo raspoloženje, odnosno prolazna emocija blagostanja, a najmanje grešni užitak. Istinsku sreću nalazimo u duši ispunjenoj ljubavlju, radošću i mirom. Ona nosi dušu koju ispunja Kristov duh.“ Još dok je bila u rukopisu o knjizi su izvrsna mišljenja izrekli brojni autoriteti na području crkvenosti, znanosti i kulture.

Kardinal Josip Bozanić kaže da će ova knjiga „s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka“.

Kardinal Vinko Puljić tvrdi da se ove retke „čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće“, a predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uočava da je knjiga plod uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su sigurni putokaz za usvajanje Blaženstava kao  „Isusove ustavne odredbe“.

„Poruke blaženstava, koje se iščitavaju iz ovoga vrhunski pripremljenoga priručnika, univerzalne su“, kaže akademik Vladimir Paar, dok akademik Stjepan Damjanović tvrdi: „Slijediti Krista – siguran je put prema sreći! To iščitavamo iz svakoga retka ove posebne knjige, ovoga časoslova sreće“.

Fra Bonaventura Duda pak kaže: „Ova čudesna knjiga od prvoga do zadnjega retka pokazat će čitateljima koliko su jake spone božanske ljubavi, milosrđa i milosti s onima koji u Njega vjeruju. Ovo je pravi priručnik za vjernike. S njim se dodiruje sam Bog, koji stalno stvara novoga, preobražena čovjeka.“

Više informacija
ISBN ISBN 978-953-241-506-3
Format 175 x 245 mm
Broj stranica 277 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2016.