Šapat koji grije srca

Dostupno
SKU
960
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Posebna cijena 49,00 HRK/6,50€ Normalna cijena 70,00 HRK/9,29€

Dugogodišnje suradnice dječjega vjerskog mjesečnika Maloga koncila – Maka, autorica Iva Noršić i ilustratorica Milena Dodig udružile su spisateljske i umjetničke »snage« i djeci, roditeljima, vjeroučiteljima i katehetama te svima koji vole i promiču kulturu čitanja djeci podarile zbirku s 24 nadahnjujuće priče sabrane pod naslovom »Šapat koji grije srca«. Uz te će priče, u izdanju Glasa Koncila, djeca na jednostavan i njima zanimljiv način učiti o temeljima zdravih međuljudskih odnosa te kako ih graditi uz pomoć dobrih i plemenitih djela, u zajedništvu i vjeri. Za ovu su slikovnicu odabrane dvadeset i četiri priče – od njih više od sto pedeset, koliko ih je autorica napisala za »Mali koncil – MAK« – a svojim sadržajem »pokrivaju« cijelu godinu, kako kalendarsku tako i onu liturgijsku. 

Iva Noršić, rođena 1967. u Zagrebu, za potrebe rada s djecom - kao odgojiteljica, voditeljica kreativne radionice i župna katehistica - započela je pisati priče, koje su objavljivane u »Malom koncilu«, »Veritasu« i »Glasu Koncila« te emitirane na Hrvatskom katoličkom radiju i HRT-u. Osim priča za djecu, autorica je i raznih drugih objavljenih članaka te dramskih i uglazbljenih tekstova. Dugogodišnja je stalna suradnica »Malog koncila - Maka«, kao i više drugih domaćih i stranih publikacija te se bavi glazbom i kazalištem.

Milena Dodig rođena je u Zagrebu, a nakon gimnazije vrijedno je slikala na štafelajima Umjetničke akademije u Splitu. Uz Alana, Klaru i Vida najviše voli crtati, slikati i pisati, pa to godinama radi u dječjim časopisima, knjigama i udžbenicima. Osmišljava i vodi kreativne radionice za djecu i odrasle. Kao suradnica »Maloga koncila - Maka«, u posljednjih desetak godina ilustrira priče i druge sadržaje. Likovno je oblikovala vjeronaučne udžbenike za prvi i drugi razred osnovne škole u izdanju »Glasa Koncila«.

Više informacija
AutorIva Noršić
Izdanje1. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-634-3
Format165 x 235 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2021.