Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka

Dostupno
SKU
683
Brzi pregled
Zbornik radova
257,60 kn Normalna cijena 280,00 kn

Zbornik radova objavljen povodom 70 godina života i 32 godine profesorskog djelovanja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu profesora mr. sc. Bože Odobašića

Zbornik donosi sedamnaest egzegetskih i teoloških radova priznatih hrvatskih teologa i bibličara. Autori egzegetskih radova su Karlo Višaticki, Pero Vidović, Dubravko Turalija, Anto Popović, Božo Lujić, Bruna Velčić, Nikola Hohnjec, Darko Tomašević, Marinko Vidović, Božidar Mrakovčić, Ivan Dugandžić, Mato Zovkića, Dario Tokić, Mario Cifrak, Luka Marijanović, a teoloških priloga Marinko Perković i Niko Ikić. Prilozi su raspoređeni kronološkim redom biblijskih tekstova koje obrađuju pojedini autori.

Djelo donosi biografiju mr. sc. Bože Odobašića te bibliografiju knjiga koje je suuredio, prijevoda sa stranih jezika, znanstvenih radova, stručnih članaka, kraćih napisa i izvješća, recenzija, tekstova in memoriam, nepotpisanih članaka, ostalih radova te neobjavljenih materijala.

Naslov zbornika preuzet je iz zahvalna psalmistova usklika o riječi Božjoj: "Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi" (Ps 119,105), zato što izražava Odobašićev pristup Svetom pismu kao knjizi objave i putokazu vjerničke zajednice u povijesnim prilikama, objasnio je autor predgovora dr. Mato Zovkić.

Novoobjavljeni zbornik u čast mr. sc. Odobašiću doprinos je i obogaćenje teološke literature na hrvatskom jeziku.

O AUTORU

Mr. sc. Božo Odobašić je od 1980. profesor na Vrhbosanskoj teologiji u Sarajevu, kao i na ostalim teološkim institutima KBF-a u Sarajevu i u Mostaru te u Katehetskoj školi u Zadru. Na navedenim učilištima predavao je ili još uvijek predaje predmete Opći uvod u Sveto pismo, Hebrejski jezik, Biblijsku arheologiju, Posebni uvod i egzegezu Svetog pisma Starog zavjeta i Teologiju Staroga zavjeta. Također piše u teološkim i pučkim časopisima hrvatskoga govornog područja te sudjeluje na brojnim znanstvenim seminarima i simpozijima u nas i u inozemstvu.

Više informacija
Autor Darko Tomašević (ur.)
ISBN ISBN 978-953-241-376-2
Format 165 x 240 mm
Broj stranica 486 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2012.
Prelistaj knjigu