Božja poruka za naše vrijeme

Dostupno
SKU
311
Brzi pregled
Promišljanja o Bibliji i s Biblijom
95,00 kn

Svojim jednostavnim, ali prodornim stilom ova knjiga pokazuje i lako dokazuje da je Biblija doista ne zbirka raznih literalno povijesnih spisa, nego prije svega Božja poruka kako čovjeku prije nekoliko tisuća godina, tako i današnjem čovjeku kompjutora i pobožanstvenjene tehnike i znanosti.

Prvi dio predstavlja Bibliju tako da se čitatelj osjeti oslovljenim njezinom porukom te ujedno dobije temeljne informacije za njezino pravo razumijevanje. U drugom se dijelu obrađuju izabrane biblijske teme, kao: Kako razumjeti biblijski iskaz da će čovjek u znoju lica svoga jesti kruh svoj; Kako razumjeti i moliti Molitvu Gospodnju (Očenaš).

Treći dio govori o dijalogu, njegovim biblijskim polazištima i naglascima te o njegovoj važnosti (ne samo) u Crkvi. U završnom dijelu riječ je o sektama i novim religioznim pokretima i njihovoj svezi s Biblijom.

Knjiga je pisana neposrednim stilom kako bi se čitatelj osjetio ponukanim da sam u nju zaviri i počne je čitati i razumijevati. Tvori zaokruženu cjelinu koja daje uvid ne samo u neke važne biblijske teme, nego ih također nastoji produžiti u našu suvremenost i pokazati koje nam svjetlo iz Biblije kao zapisane objavljene Božje riječi dolazi za razumijevanje suvremenih problema i za njihovo moguće rješavanje. Jer, riječ Gospodnja ljudima je lucerna pedibus, svjetiljka stopama ...

Autor na vrlo jednostavan način razgovara sa čitačem Biblije i iznosi mu svoja iskustva i svoje poteškoće i s njom i s njezinim tumačima, bilo da se radi o crkvenoj hijerarhiji, bilo da se radi o novim religioznim pokretima, želeći pokazati čitatelju da je Biblija knjiga dijaloga.


Bilješka o autoru

Prof. dr. Ivan Šporčić predaje kolegije iz područja biblijskih znanosti na Teologiji u Rijeci. Sudjeluje u svim značajnim projektima iz područja Biblije u Hrvatskoj, na znanstvenim i stručnim skupovima u domovini i Europi, objavljuje u domaćim stručnim i znanstvenim publikacijama. Župnik je Sv. Josipa u Praputnjaku, a bio je generalni vikar Riječko-senjske nadbiskupije (1997.- 2000.), te prvi ordinarij Riječke nadbiskupije (2000.).

Više informacija
AutorIvan Šporčić
Izdanje2. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 953-241-024-4
Format135 x 207 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2005.