Čarobne staze i drugi svjetovi

Dostupno
SKU
1035
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled

Drukčije priče o sv. Franji i njegovima

15,00 EUR/113,02kn

»Čarobne staze i drugi svjetovi – Drukčije priče o sv. Franji i njegovima« novo je izdanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića objavljene u nakladi Glasa Koncila.

Riječ je o trećem, grafički redizajniranu izdanju knjige koja je prvotno izišla 2001. godine. Knjiga donosi više od pedeset kratkih, kako autor sam kaže, neobičnih zapisa i priča o čovjeku samcu i prolazniku koji je na ovom našem planetu proveo četrdeset i koju godinu, a učinio je toliko kao da je stoljećima na njemu živio. »Već je za života postao prava legenda. Pamtili su ga prosjaci i kraljevne, vinogradari i umjetnici, školovani i neuki, vjernici i nevjernici, istok i zapad, političari i društva za zaštitu ptica selica. Pa i redovito stroga i ćudljiva crkvena hijerarhija njega je samo godinu-dvije nakon smrti najslužbenije proglasila svetim.«

Podijeljena je na dvije velike cjeline. Prva cjelina zapisa u kratkim crtama prikazuje najvažnije trenutke Franjina života, a druga donosi crtice iz života njegove redovničke braće i sestara, kako njegovih suvremenika tako i onih koji su ga odlučili slijediti nakon njegove smrti.

Ponovno objavljena knjiga o sv. Franji ne vraća čitatelja samo u davne dane njegova života, nego ga »čarobnim stazama« upozorava i vodi upravo onima koji su u današnjoj civilizaciji postali tuđi i »drugi svjetovi«.

Više informacija
AutorŠimun Šito Ćorić
Izdanje3. izdanje
Uveztvrdi
ISBNISBN 978-953-241-696-1
Format145 x 210 mm
Broj stranica96 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2023.