Crkvenost i obitelj pred izazovima

Dostupno
SKU
270
69,00 kn Normalna cijena 75,00 kn

Najnovija analiza crkvene i pastoralne prakse u Hrvatskoj u kojoj se autor, naš pastoralni teolog dr. Josip Baloban, pozabavio pojedinim fenomenima koji se zadnjih godina sve više opažaju među članovima Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a zajednički im je nazivnik rastući raskorak između proklamiranog evanđeoskog ideala i konkretne životne zbilje.

Prema Popisu pučanstva iz 2001. godine 87,8% Hrvata i hrvatskih građana izjasnilo se pripadnicima Katoličke Crkve, no opaža se da je u Hrvatskoj crkvenost članova Katoličke Crkve sve više suočena s distanciranjem od kršćanskog kreda, a kršćani imaju očito poteškoća u usklađivanju kršćanske ortodoksije i vjerničke ortoprakse.

Kao ponajbolji primjer proturječnosti koja se očituje u sustavu vrednota autor donosi analizu odnosa hrvatskih građana prema braku, obitelji i pobačaju, čiji rezultati mnogo govore o trenutnom stanju svijesti hrvatskih građana.

Spomenutu problematiku knjiga obrađuje s posebnim naglaskom na crkvenost i obitelj, dvije u pastoralnoj teologiji veoma aktualne i u teologiji posljednjih desetljeća trajno nazočne teme.

Knjiga pruža mnoštvo odgovora potkrijepljenih rezultatima empirijskih istraživanja u Hrvatskoj, te je namijenjena kako teolozima i drugim znanstvenicima koji se zanimaju za crkvena i religiozna pitanja u Hrvatskoj, tako i angažiranim vjernicima i svima onima koje zanima crkvenost i obitelj u Hrvatskoj.

Više informacija
Autor Josip Baloban
ISBN ISBN 953-241-006-6
Format 130 x 211 mm
Broj stranica 264 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2006.
Prelistaj knjigu \N