Darežljivo srce

Dostupno
SKU
847
Brzi pregled
8. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić"
40,00 kn Normalna cijena 40,00 kn

Zbornik radova "Darežljivo srce" objavljen povodom 8. susreta hrvatskoga duhovnog književnoga stvaralaštva »Stjepan Kranjčić«, održanog 22. listopada 2016. u Križevcima. Zbornik sadrži najbolje radove, na standardnom jeziku kao i dijalektima, s područja hrvatskoga duhovnoga stvaralaštva koji su pristigli na natječaj za duhovnu književnost u pet kratkih književnih žanrova: poezije, kratke priče, monodrame, putopisa i eseja.

Tematski, ovogodišnji je natječaj u Godini milosrđa bio posvećen upravo temi milosrđa. Iako tema nije bila obvezujuća, većina je radova bila posvećena mnogobrojnim aspektima Božjega milosrđa. Izniman odaziv autora pokazuje da se i u suvremenosti stvara živa, i umjetnički kvalitetna, književna riječ protkana kršćanskim vrednotama.

"Stoga ovaj zbornik možemo predati javnosti ne samo kao znak katoličke književne prisutnosti, nego i umjetničke vrsnosti u ukupnosti hrvatske kulture, iz kojega će zacijelo budući antologičari ili, jednostavno, čitači hrvatske književnosti, pod kojim god vidom, imati što (is)crpsti kao traju vrijednost" napisao je u predgovoru dr. Vladimir Lončarević, urednik zbornika i predsjednik Stručnog ocjenjivačkog suda.

Više informacija
ISBN ISBN 978-953-241-522-3
Format 160 x 235 mm
Broj stranica 168 str.
Mjesto izdanja Križevci
Godina izdanja 2016.
Prelistaj knjigu