Direktorij za pastoral sakramenata u župnoj zajednici

Dostupno
SKU
431
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
3,98 EUR/29,99kn

Na više od sto pedeset stranica ovaj dokument Hrvatske biskupske konferencije donosi niz smjernica i pravila kojima hrvatski biskupi žele pridonijeti dubljem razumijevanju i radosnijem slavljenju sakramenata u župnoj zajednici, odnosno još više posvijestiti svima, a osobito pastoralnim djelatnicima, važnost sakramentalne kateheze i sakramentalnoga života svakog vjernika.

Uz uvodni dio i dva dodatka – o osobama posvećenoga života i o kršćanskom sprovodu, središnji dio dokumenta govori o sakramentima kršćanske inicijacije, potom o sakramentu pokore, bolesničkog pomazanja, svetog reda i o sakramentu ženidbe.

Svi zainteresirani će u Direktoriju, osim što će prepoznati neke uhodane smjernice pastoralnog djelovanja, uočiti naglašenu potrebu ujednačavanja pastoralne prakse i samim time potrebu odgovornijeg služenja sakramenata.

Direktorij će ponajprije biti od koristi svećenicima i svim pastoralnim djelatnicima kao pomoć u razumijevanju onoga što u službi Crkve i vjernika čine te orijentir za usklađivanje vlastitoga života i službe, tj. zadaća koje u skladu sa službom obavljaju, ali i svakomu vjerniku koji želi razumjeti »obnovljenu« Crkvu II. vatikanskog sabora kao opći sakrament spasenja i koji ju je spreman neprestano izgrađivati vlastitim mjestom i poslanjem, koje upravo i zadobiva sakramentalnim milosnim životom.

Više informacija
Autor-
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-127-0
Format149 x 210 mm
Broj stranica176 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2008.