Duhovite zgode biskupova štapa

Dostupno
SKU
469
30,00 kn Normalna cijena 50,00 kn

Knjiga austrijskoga biskupa, profesora i duhovnika Reinholda Stechera (1921-2013), koja je na njemačkom jeziku doživjela brojna izdanja, sadrži 13 pripovjedaka, u kojima Stecher čitatelje jednostavnim jezikom i na šaljiv način "suočava" s istinskim ljudskim i vjerskim pitanjima.

Polazeći od malih, šaljivih i škakljivih zgoda iz svakodnevnoga života stanovnika austrijskoga Tirola (koji se osobito ponose svojom dugom katoličkom tradicijom), Stecher pokazuje kako biskupska služba, baš kao i svaki drugi poziv, u susretu sa svakidašnjim izazovima ima i svoju duhovitu stranu (uz onu najčešće isticanu – ozbiljnu, duhovnu stranu).

U knjizi se otkriva i autorov neposredan i jednostavan pristup čovjeku, sa svim njegovim manama i slabostima koje Stecher, opisujući ih na humorističan način, prikazuje s uvjerenjem da se i u njima uvijek može pronaći djelić izvorne čovječnosti i plemenitosti, trag vjere i Božje dobrote.

"Stara je mudrost da Bog po krivim crtama ravno piše. Ponekad Bog, ipak, na krivim crtama, po kojima ravno piše, znade malo, smiješno zašarati. To su šaljivi događaji, zgode ili slučajevi na rubu naš svagdašnjice, koji ipak, kad se kasnije promatraju s razdaljine, sadržavaju također nešto razmišljanja vrijedno, a povrh zabave mogu imati i zrnce mudrosti. Ova se knjižica bavi takvim sitnicama." Tako je Stecher obrazložio nastanak 13 "duhovitih zgoda" ove knjige, koju je i sam ilustrirao.

IZ POGOVORA

"Biskupov štap" u naslovu ove knjižice simbol je biskupove učiteljske i pastirske službe. Nju većina ljudi doživi s one ozbiljne strane. Autor Reinhold Stecher svojim pripovijedanjem pokazuje da ta služba, valjda kao i svaki drugi ljuski poziv, ima osim duhovne i svoju duhovitu stranu.

O AUTORU

Biskup Reinhold Stecher (1921. – 2013.; Innsbruck, Tirol, Austrija) niz je godina djelovao u pastoralnoj službi te kao odgajatelj, duhovnik i profesor religiozne pedagogije na Pedagoškoj akademiji u Innsbrucku. Bio je strastveni planinar, pisac i slikar te je sam ilustrirao svoja brojna djela.

Više informacija
AutorReinhold Stecher
ISBNISBN 978-953-241-156-0
Format120 x 170 mm
Broj stranica80 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2013.
Prelistaj knjigu