Hod s Kristom

Dostupno
SKU
687
Brzi pregled
Kroz liturgijska slavlja i riječi evanđelja
80,00 kn Normalna cijena 80,00 kn

Zbirka liturgijskih meditacija školske sestre franjevke iz Splita sadrži 65 meditacija, podijeljenih u tri dijela: "Riječ je posve blizu tebe", "Isus Krist put, istina i život", "Na tvoju riječ, Gospodine".

Riječ je o meditacijama koje prate ritam liturgijske godine. Njihova je posebnost što ne odgovaraju na teorijsko pitanje "što je liturgija", nego pokazuju kako živjeti iz liturgije.

Ta duhovno-teološka zapažanja prožeta su mislima velikih učitelja duhovnosti u povijesti Crkve (sv. Ambrozija, sv. Augustina...) i filozofa kršćanske orijentacije novijeg doba (Theillarda de Chardina, Simone Weil...) te protkana misaonim nitima franjevačke duhovne škole (sv. Bonaventure...), ali i mislima znamenitih svetaca iz dominikanskog kruga (sv. Tome Akvinskoga...).

Autoričina promišljanja, koja se temelje na liturgijskim tekstovima, poznavanju liturgijske teologije, ali i njezinoj upućenosti u povijest blagdana i pučkih pobožnosti, pa i blagdanskih crkvenih običaja uvode čitatelja u otajstvo Krista.

Zbirka meditacija pisana je razumljivim i bliskim stilom, u čistoći i ljepoti hrvatskog jezika te će pružiti čitateljima odličan uvod u liturgijsku godinu i blagdanska liturgijska slavlja, a svojim duhovnim i poticajnim sadržajima doprinos je našoj liturgijskoj literaturi.

Ova knjiga kratkih meditacija nije šturo i hladno iznošenje liturgijskih poruka. Te su meditacije – zamišljene i napisane po mjeri čitatelja – misaoni izričaji s trajnom bojom ozbiljnosti i temeljitosti, čitljivosti i ljepote. (Fra Bernandin Škunca)

O AUTORICI

S. Judita Čovo članica je redovničke zajednice Školskih sestara franjevaka, Provincije Presvetog Srca Isusova. Rođena je 1943. godine, u Karakašici, kod Sinja. Diplomirala je francuski jezik i književnost i talijanski jezik. Nekoliko godina predavala je talijanski jezik u Nadbiskupskoj gimnaziji za spremanje svećenika u Splitu – Odjel za redovnice, te bogoslovima na splitskome bogoslovnom fakultetu, kao izborni predmet.

U redovničkoj zajednici obnašala je odgojne i upravne službe. Vodila je susrete duhovne naravi s udovicama Domovinskog rata i njihovom djecom, a jedan od njih bio je i susret s Ivanom Pavlom II. Tom prigodom djeca poginulih branitelja predala su papi svoju sabranu čestitku za 50. obljetnicu svećeništva.

Niz godina sudjelovala je u emisijama Duhovna misao na Hrvatskome radiju, odakle potječe i glavnina tekstova ove knjige. Piše uglavnom recitale i igrokaze, iz osobnog poticaja i na molbe drugih, poglavito pastoralnih djelatnika. Bavi se prevoditeljskim radom, usredotočujući se na franjevačke sadržaje.

Više informacija
Autor s. Judita Čovo
ISBN ISBN 978-953-241-372-4
Format 120 x 200 mm
Broj stranica 200 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2013.
Prelistaj knjigu