Hrvati na jugu Francuske

Dostupno
SKU
553
Brzi pregled
40. obljetnica Hrvatske katoličke misije u Nici
138,00 kn Normalna cijena 150,00 kn

Fotomonografija, koju je priredio voditelj Misije u Nici Stjepan Čukman, ima 108 stranica velikoga formata te je podijeljena u šest dijelova: "Pozdravi i sjećanja"; "Francuska nam govori"; "Antemurale christianitatis"; "Hrvatska katolička misija u Nici"; "Raznolikost života Misije u Nici" i "Iz dubine duše" a poglavlja prati mnoštvo fotografija.

U knjizi su objavljeni prilozi vezani uz povijesnu, vjersku i kulturnu prošlost Francuske i Hrvatske. Najopširnije su obrađeni dijelovi vezani uz povijest Hrvatske katoličke misije u Nici te događaje koji su posebice ostavili trag u životima hrvatskih iseljenika nakon demokratskih promjena u Hrvatskoj. Budući da je autor voditelj Misije od 1996. godine, upravo su te godine i zastupljene s najviše podataka i fotografija. Sabrane su i neke propovijedi, pozdravi, ohrabrenja i poticaji koje je misionar Čukman izgovorio u određenim prigodama života Misije.

U monografiji se navodi jedna od brojnih Stepinčevih poruka hrvatskim iseljenicima te homilija pariškoga nadbiskupa kardinala Vingt-Troisa prigodom 10. obljetnice beatifikacije u katedrali Notre-Dame te kratki Stepinčev životopis i molitva za proglašenje blaženim.

Zadnji dio monografije "Iz dubine duše" prostor je na kojem su članovi misije otvorili svoju dušu i prisjetili se svojih životnih putova koje su prolazili napuštajući domovinu i snalazeći se u novoj domovini.

Više informacija
Autor Stjepan Čukman
ISBN ISBN 978-953-241-248-2
Format 217 x 304 mm
Broj stranica 107 str.
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2010.
Prelistaj knjigu