Biblijske osobe (priručnik)

Dostupno
SKU
662
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Priručnik za prvo godište biblijske skupine
12,61 EUR/95,01kn

Priručnik s multimedijalnim CD-ROM-om namijenjen je za biblijsku katehetsku skupinu djece viših razreda osnovne škole.

Priručnik je nastavak katehetskog projekta, započetog 2009. godine izdanjem priručnika i radnih listova "Zajednica 1". Kao i za ministrantsku zajednicu, četverogodišnji pastoralno-katehetski plan Đakovačko-osječke nadbiskupije za biblijsku katehetsku skupinu predviđa još tri izdanja priručnika i radnih listova, s naslovima: Isus je Krist, Prva Crkva i Živa je riječ Božja.

Priručnik za prvo godište župne kateheze za dječju biblijsku zajednicu, tematski je podijeljen u dvije katehetske cjeline: Osobe Starog zavjeta (biblijski suci i kraljevi, Gideon, Samson, Debora, Ruta, Samuel, Natan, Ilija, Elizej, Amos, Izaija, Jeremija, Ezekiel, Daniel, Jona) i Osobe Novoga zavjeta (Josip, anđeo Gabrijel, apostoli Ivan, Petar, Andrija i Jakov, Lazar, Nikodem, apostol Matija, đakon Stjepan, Timotej), a sveukupno obuhvaćaju trideset kateheza.

U svakoj katehezi naznačene su glavne odrednice katehetskog procesa: ciljevi, sadržaji, mediji komuniciranja (potrebno za rad) i metodički postupci.

Uz priručnik dolazi i kompaktni disk (CD ROM) s popratnim materijalima za kvalitetniji rad s polaznicima kateheza: notni zapisi i tekstovi pjesama, zvučne snimke te mnoštvo fotografija i ilustracija, koje se mogu projicirati ili ispisati.

Priručnik i radni listovi plod su "nastojanja oko obnove župne kateheze, te svojevrsni pokušaj da se kateheza, već davno prisutna u našim župnim zajednicama zaodjene u novo ruho', usklađeno sa zahtjevima i potrebama novih evangelizacijskih okolnosti te sa smjernicama novijih crkvenih dokumenata. Svojim sadržajem i oblikovanjem, kao i pratećim materijalima, ovaj priručnik i radni listovi mogu biti vrijedan suputnik pred izazovima koje katehetsko poslanje svakodnevno stavlja pred svakoga od nas." (Iz predgovora nadbiskupa i metropolita đakovačko-osječkog Marina Srakića)

Više informacija
AutorDavor Šamadan / Krešimir Bulat
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-342-7
Format230 x 210 mm
Broj stranica124 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2012.
Prelistaj knjigu