Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Crkva i Hrvatska u izazovima slobode - Svezak III.

Crkva i Hrvatska u izazovima slobode - Svezak III.

Tomislav Vuković (ur.)

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

-
+

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

Komentari Glasa Koncila (1997. - 1999.)

Druga serija knjiga iz nove biblioteke "Komentari Glasa Koncila" u sklopu koje se objavljuju glasoviti tekstovi iz novinske rubrike "Komentar", objavljivani u tome katoličkom (dvo)tjedniku pokrenute povodom 50. obljetnice izlaska prvoga broja katoličkog tjednika Glasa Koncila.

Izvorni komentari, sada sabrani na jednome mjestu, dokumentiraju specifično povijesno razdoblje kroz koje je prolazio hrvatski narod, a s njime i Katolička Crkva utjelovljena u tom narodu.

Treći svezak donosi tekstove komentara iz razdoblja od 1997. do 1999. godine.

Petstotinjak komenatara objavljenih između lipnja 1990. i siječnja 2000. godine u Glasu Koncila, iako nepotpisani bili su najčešće autorski rad člana uredništva don Živka Kustića, dugogodišnjeg glavnog urednika. U svojim je tekstovima iz tog razdoblja tematizirao aktualnu društvenu zbilju: nije se libio pisati o ranama tijekom Domovinskog rata, ekumenskim nastojanjima između Katoličke i Srpske pravoslavne Crkve, kritički progovarati o uvođenju vjeronauka kao izbornog školskog predmeta, a mnogo je kolumni posvetio i odnosu između države i Crkve.

Čitanje sažetih, ali sadržajnošću i stilom bogatih komentara, pomažu u razumijevanju razdoblja od smjene vlasti nakon prvih višestranačkih izbora do smrti prvoga hrvatskog predsjednika te dolaska na vlast koalicije lijevog centra, a plijene pozornost jer su iako pisani prije više od dvadeset godina i danas vrlo aktualni.

Redakcija Glasa Koncila, zajedno sa Živkom Kustićem, u redakcijskim komentarima nije iznosila samo povijesne činjenice, već je u svjetlu crkvenog nauka nudila razmišljanja i uključivala se u javne rasprave, uvijek braneći opće dobro. Zato nove tri knjige "Crkva i Hrvatska u izazovima slobode" ukoričenih tekstova glasovite rubrike u biblioteci Glasa Koncila imaju posebno mjesto.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-447-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2014.
Format 160 x 235 mm
Broj stranica 336 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319