Klanjamo ti se, Spasitelju svijeta!

Dostupno
SKU
779
Brzi pregled
Meditacije uz evanđelja u korizmenom vremenu
36,80 kn Normalna cijena 40,00 kn

Nakon što se autor predstavio meditacijama uz evanđelja u liturgijskoj godini A, B i C: "Imam (li) vremena za tebe","Zarađeno nebo" i"Ta tvoja riječ života" te meditacijama uz evanđelja u došašću i božićnom vremenu "Dođi, Spasitelju svijeta!", sad pred čitatelja stavlja meditacije uz evanđelja za svaki dan u korizmenom vremenu.

Promišljanja doslovno prate redoslijed čitanja tekstova evanđelja u A, B i C godini misnih čitanja, što čitatelju omogućuje praktičnost u svakodnevnom korištenju.

Šimunovićeve korizmene meditacije, pune osobnosti, jasnoće i određene britkosti, obiluju pitanjima u ja obliku. Time autor u tekst unosi vlastitu osobnost i pokušava se čitatelju približiti u intimno proživljenu razmišljanju, kao i samomu Kristu, kojega tekst donosi. Vrhunac autorova osobnog promišljanja u svjetlu korizme, a ujedno i poticaj za čitatelje da urone u misterij po dotad izrečenome, nalazi se u meditacijama za Vazmeno trodnevlje, koje završavaju u radosti uskrsnog jutra.

Kao i u dosadašnjim knjigama, tako i novom knjigom meditacija autor Josip Šimunović pjesničkim izričajem, iz osobne perspektive, zove svakog čitatelja, vjernika da zaviri u dubinu svoje duše, da učini svojevrsnu »inventuru« sebe i svojih postupaka. Pogotovo usmjerava pozornost na značenje simbola Isusova križa u korizmi, vremenu pokore i obraćenja, kao prekretnice u kojoj se ne okrećemo samo prema Gospodinu, nego i svakomu čovjeku.

Sve to autor čini ponavljanom blagošću, kojom zrače njegovi meditativni tekstovi, jer iz njega samog izvire ta blagost, koja crpi temelje u osobno doživljenu Isusu Kristu.

Više informacija
Autor Josip Šimunović
ISBN ISBN 978-953-241-453-0
Format 120 x 190 mm
Broj stranica 116
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Prelistaj knjigu