Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Katolicizam i kultura

Katolicizam i kultura

Ivo Lendić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 95,00 kn

Special Price 87,40 kn

-
+

Regular Price: 95,00 kn

Special Price 87,40 kn

Eseji, članci i polemike

»Katolicizam i kultura«, osma knjiga u nizu »Hrvatska katolička baština 20. stoljeća«, predstavlja pjesnika, esejista, novinara i prevoditelja Ivu Lendića, hrvatskoga katoličkog intelektualca koji je na javnu scenu stupio početkom tridesetih godina 20. stoljeća.

Želeći ga prikazati u svoj raznolikosti njegovih interesa, priređivač knjige Božidar Petrač izabrao je i priredio Lendićeve eseje, članke i polemike te ih u ovoj knjizi podijelio u tri dijela: u prvom dijelu donosi tekstove koji problematiziraju katolicizam i kulturu, crkveni život Lendićeva vremena, položaj katolika u Kraljevini Jugoslaviji, njegov odnos prema bitnim pitanjima politike, društva, ideologije i kulture te prema nekim pojavama unutar kršćanske vjere; u drugom dijelu izabrani su tekstovi u kojima dominiraju njegovi književnoumjetnički interesi a u trećem se nalaze izabrane polemike s Miroslavom Krležom i marksističkom ideologijom.

Beskompromisnost Lendićeva katoličkog stajališta, njegovo inzistiranje na duhovnim vrijednostima te njegove tvrdnje o katolicima koji moraju biti svjesni činjenice da su oruđe Providnosti i kulture, zbog svoje su aktualnosti danas objavljene na stranicama ove knjige kako bi mladim naraštajima i suvremenim intelektualcima poslužile kao smjerokaz za utvrđivanje hrvatskoga katoličkog identiteta i vrednovanje hrvatske katoličke baštine.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-148-5
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2008.
Format 119 x 178 mm
Broj stranica 336 str.
Prelistaj knjigu \N

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319