Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Vjeronauk nakon dvadeset godina: izazov crkvi i školi

Vjeronauk nakon dvadeset godina: izazov crkvi i školi

Ružica Razum (ur.)

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 120,00 kn

Special Price 110,40 kn

-
+

Regular Price: 120,00 kn

Special Price 110,40 kn

Zbornik radova sa znanstvenog simpozija

Zbornik sadrži radove s istoimenog simpozija, održanog 14. lipnja 2011. u Zagrebu, u povodu 20. obljetnice od ponovnoga uvođenja vjeronauka u hrvatski školski sustav.

Dvanaest objavljenih radova pridonose oblikovanju jasnije slike aktualnoga stanja vjeronauka u školi te definiranju koraka potrebnih kako bi se primjerenije odgovorilo na potrebe današnjega čovjeka, društva, škole i Crkve.

Radovi s religijsko-pedagoškog, ali i s područja fundamentalne, pastoralne i moralne teologije, kanonskog prava te filozofije odgoja razmišljaju o onome što je učinjeno tijekom proteklih dvadeset godina, pred kojim se izazovima nalazi vjeronauk, ali i Katolički bogoslovni fakultet, kada je riječ o obrazovanju budućih vjeroučitelja, kakva je prihvaćenost vjeronauka i vjeroučitelja u školskome sustavu, treba li što mijenjati u tome školskom predmetu i u studijskim programima koji pripremaju buduće vjeroučitelje i sl.

Uza spomenute radove u zborniku se nalaze i pozdravni govori kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkoga, prof. dr. sc. Dijane Vican, državne tajnice Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gospodina Vinka Filipovića, ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje i prof. dr. sc. Josipa Oslića, dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na kraju zbornika navedena su zaključna razmatranja relevantna za proteklo dvadesetogodišnje razdoblje od uvođenja vjeronauka u hrvatski školski sustav, kao i za razvoj vjeronaučne nastave u sljedećemu razdoblju.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-305-2
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2011.
Format 170 x 240 mm
Broj stranica 288 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319