Duhovne vježbe

Dostupno
SKU
637
Brzi pregled
Kristoterapija
Posebna cijena od 90,00 kn Normalna cijena 100,00 kn

Knjiga fra Stanka Duje Mijića nastala je kao plod više od stotinu duhovnih vježbi koje je autor tijekom svoje dugogodišnje svećeničke službe održao svećenicima i brojnim redovničkim zajednicama. Stoga su te duhovne vježbe predviđene uglavnom za Bogu posvećene osobe, ali su prikladne i za vjernike laike, jer se u razmatranjima mogu prepoznati i pronaći vrijednosti i pristupi koji vrijede za sve vjernike.

Duhovne su vježbe predviđene za šest dana, ali mogu trajati i dulje, jer su pojedina predavanja opširnija, pa ih je moguće razdijeliti na više dana. Za svaki dan predviđena su tri predavanja, u koja uvodi uvodna misao i molitva, na određenu temu važnu za rast i razvoj čovjekova duhovnog života: faze čovjekova psihičkog i duhovnog razvoja, poziv, sakramenti, Kristov nauk i djelovanje, grijeh, služenje, ljubav, redovnički zavjeti, Duh Sveti i Blažena Djevica Marija u životu Crkve i svakog kršćanina te vjera u uskrsnuće.

»Gdje je Bog, ondje je i duhovni život, u kojem nema straha i neizvjesnosti od onoga što dolazi sutra«, kaže fra Stanko u predgovoru, pozivajući svakog čitatelja, da čitajući njegove tekstove, nasljeduje Krista na njegovom životnom putu: od rođenja – preko smrti – do uskrsnuća. Stoga ih je nazvao Kristoterapijom, jer pozivaju na duh Kristova služenja i posluživanja, ne samo onog koje se dogodilo njegovom smrću i uskrsnućem za spasenje i otkupljenje čovjeka, nego i u onome koje se svakodnevno događa njegovom prisutnošću u Crkvi i sakramentima.

O AUTORU

Fra Stanko Duje Mijić rođen je 1. siječnja 1940. godine u Karakašici. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. godine. Kao svećenik i redovnik, franjevac konventualac, obavljao je različite službe: župnika, gvardijana, odgajatelja.

Poznat je kao voditelj pučkih misija, propovjednik i voditelj duhovnih vježbi svećenicima i redovnicama.

Dugogodišnji je suradnik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, a iz te suradnje nastala su i neka njegova djela koja su kasnije objavljena pod naslovima "Istinom do čovjeka – Kristoterapija" i "Hrvatska do pakla i natrag". Njegova treća knjiga, "Exempla trahunt – Primjeri privlače", plod je njegovih dugogodišnjih i brojnih duhovnih razgovora s osobama u potrebi, što ih je imao kao svećenik. Objavio je i zbirku pjesama "Poezija koja se ne pjeva".

U izdanju Glasa Koncila, 2010. godine objavljena mu je knjiga "Što primiste… dajte!", koja sadrži propovijedi za čitanja svih triju liturgijskih godina (A, B, C) te propovijedi o slavljima blagdana posvećenih Gospodinu, Mariji te najpoznatijim svecima i blaženicima.

Više informacija
Autorfra Stanko Duje Mijić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-325-0
Format115 x 195 mm
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2012.
Prelistaj knjigu