Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Duhovne vježbe

Duhovne vježbe

fra Stanko Duje Mijić

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

-
+

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

Kristoterapija

Knjiga fra Stanka Duje Mijića nastala je kao plod više od stotinu duhovnih vježbi koje je autor tijekom svoje dugogodišnje svećeničke službe održao svećenicima i brojnim redovničkim zajednicama. Stoga su te duhovne vježbe predviđene uglavnom za Bogu posvećene osobe, ali su prikladne i za vjernike laike, jer se u razmatranjima mogu prepoznati i pronaći vrijednosti i pristupi koji vrijede za sve vjernike.

Duhovne su vježbe predviđene za šest dana, ali mogu trajati i dulje, jer su pojedina predavanja opširnija, pa ih je moguće razdijeliti na više dana. Za svaki dan predviđena su tri predavanja, u koja uvodi uvodna misao i molitva, na određenu temu važnu za rast i razvoj čovjekova duhovnog života: faze čovjekova psihičkog i duhovnog razvoja, poziv, sakramenti, Kristov nauk i djelovanje, grijeh, služenje, ljubav, redovnički zavjeti, Duh Sveti i Blažena Djevica Marija u životu Crkve i svakog kršćanina te vjera u uskrsnuće.

»Gdje je Bog, ondje je i duhovni život, u kojem nema straha i neizvjesnosti od onoga što dolazi sutra«, kaže fra Stanko u predgovoru, pozivajući svakog čitatelja, da čitajući njegove tekstove, nasljeduje Krista na njegovom životnom putu: od rođenja – preko smrti – do uskrsnuća. Stoga ih je nazvao Kristoterapijom, jer pozivaju na duh Kristova služenja i posluživanja, ne samo onog koje se dogodilo njegovom smrću i uskrsnućem za spasenje i otkupljenje čovjeka, nego i u onome koje se svakodnevno događa njegovom prisutnošću u Crkvi i sakramentima.

O AUTORU

Fra Stanko Duje Mijić rođen je 1. siječnja 1940. godine u Karakašici. Za svećenika je zaređen 22. kolovoza 1965. godine. Kao svećenik i redovnik, franjevac konventualac, obavljao je različite službe: župnika, gvardijana, odgajatelja.

Poznat je kao voditelj pučkih misija, propovjednik i voditelj duhovnih vježbi svećenicima i redovnicama.

Dugogodišnji je suradnik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, a iz te suradnje nastala su i neka njegova djela koja su kasnije objavljena pod naslovima "Istinom do čovjeka – Kristoterapija" i "Hrvatska do pakla i natrag". Njegova treća knjiga, "Exempla trahunt – Primjeri privlače", plod je njegovih dugogodišnjih i brojnih duhovnih razgovora s osobama u potrebi, što ih je imao kao svećenik. Objavio je i zbirku pjesama "Poezija koja se ne pjeva".

U izdanju Glasa Koncila, 2010. godine objavljena mu je knjiga "Što primiste… dajte!", koja sadrži propovijedi za čitanja svih triju liturgijskih godina (A, B, C) te propovijedi o slavljima blagdana posvećenih Gospodinu, Mariji te najpoznatijim svecima i blaženicima.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-325-0
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2012.
Format 115 x 195 mm
Broj stranica 248 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319