Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Scijentološka "Crkva"

Scijentološka "Crkva"

Ivan Macut

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 80,00 kn

Special Price 73,60 kn

-
+

Regular Price: 80,00 kn

Special Price 73,60 kn

Što je Scijentološka "Crkva"? Kako je organizirana i tko joj je na čelu? Koje je njezino službeno učenje? Imaju li svete knjige? Tko je Laffayete Ron Hubbard? – neka su od mnogobrojnih pitanja koja se pojavljuju kad se govori o Scijentološkoj "Crkvi".

Knjiga podijeljena u šest cjelina na sažet, ali objektivan način predstavlja Scijentološku "Crkvu" i njezino učenje. Prvi dio predstavlja životni put utemeljitelja scijentologije Lafayetta Rona Hubbarda – jedne od najkontroverznijih osoba 20. st., čija uspomena živi i danas. Drugi dio donosi temeljna učenja i vjerovanja scijentologije, a treći dio obrađuje religioznu praksu. Četvrta cjelina prikazuje hijerarhijsku strukturu, a peta društveno djelovanje. U posljednjem, šestom dijelu, naslovljenu Katolici i Scijentologija Macut uspoređuje temeljne doktrinarno-moralne teme scijentologije i katoličanstva, ukazujući jasno i nedvosmisleno da je, iz katoličke perspektive, nemoguće istodobno pripadati Katoličkoj Crkvi i Scijentološkoj "Crkvi".

Autor se u svojem istraživanju služio izvornim (svetim) tekstovima same Scijentološke "Crkve", a ne polemičkim i drugim tekstovima koji imaju za cilj diskreditirati ju. Takav pristup Macut smatra presudnim ako se želi upoznati scijentologiju kao učenje (teoriju), a ne promatrati ju isključivo u svjetlu prakse samih članova i bivših članova, koji su gotovo u pravilu protiv "Crkve". Svojim pristupom obradi teme autor ne želi niti promovirati, niti negirati Scijentološku "Crkvu", već samo prikazati ono što službena Scijentološka "Crkva" sama o sebi govori te ono u što vjeruje. Ondje gdje je smatrao potrebnim, uključio je u komentarima u bilješkama na kraju knjige i polemiku te prikazao bilo oprječne stavove, bilo kritike koje im se upućuju. Tako je i u naslovu pojam Crkva stavljen u navodnike, jer, iako se pripadnici te zajednice tako nazivaju, on ne označava zajednicu Kristovih vjernika.

Knjiga popunjava prazninu o navedenoj tematici na hrvatskom jeziku. Pisana je stručnim, ali razumljivim jezikom te će biti od koristi svima zainteresiranima da bolje upoznaju i snađu se među brojnim novim vjerskim fenomenima.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-457-8
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2015.
Format 130 x 200 mm
Broj stranica 240 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319