Čarobna riječ

Dostupno
SKU
673
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
Brzi pregled
Priča o Franji Kuhariću
2,65 EUR/19,97kn

Slikovnica o kardinalu na glasu svetosti, ispričana riječima i ilustracijama poznate dječje spisateljice Sonje Tomić.

U anegdotama iz kardinalova života – u kojima se već u djetinjstvu mogao nazrijeti njegov svetački život – djeca imaju prigodu upoznati život kardinala čije je djelovanje u teškim vremenima za hrvatsku Crkvu i narod ostavilo dubok trag. Ne mrziti i ne osvećivati se, nego ljubiti neprijatelja, poruka je njegova života.

Slikovnica je bogato oslikana izvornim ilustracijama, koje dočaravaju priču, čime svaka od 16 stranica i sama za sebe progovara o događajima iz kardinalova života

Priča o Franji Kuhariću, iako književno prilagođena dječjem uzrastu, utemeljena je na stvarnim činjenicama, koje je autorica doznala posjetivši kardinalov rodni kraj, razgovarajući s njegovom rodbinom i poznavateljima njegova života, usto se služeći i povijesnim izvorima.

Knjiga je namijenjena djeci i školarcima nižih razreda osnovne škole te može poslužiti na satovima vjeronauka i župne kateheze, kao i za obiteljski odgoj u vjeri.

Koja je to čarobna riječ što je kardinala vodila u životu od djetinjstva do smrti, saznajte čitajući ovu slikovnicu...

O AUTORICI I ILUSTRATORICI

Sonja Tomić rođena je 29. svibnja 1947. godine u Dubrovniku. Apsolvirala je matematiku, diplomirala hrvatski jezik i književnost i njemački jezik i književnost te teologiju. Predavala je fiziku i matematiku na redovničkoj humanističkoj i u gimnaziji "Marianum", hrvatski (za strance) i njemački u Centru za strane jezike u Vodnikovoj, matematiku (na njemačkom jeziku) u XVIII. gimnaziji te njemački na Katoličkome bogoslovom fakultetu.

Kao samostalna umjetnica prevodi, piše i ilustrira. Od 1994. godine članica je Društva hrvatskih književnika i DHK-a Herceg-Bosne. Objavljuje u novinama i časopisima: Glas Koncila, Spectrum, Veritas, Kana, Svjetlo riječi, Rhema, Smib, Zvrk, Brat Franjo, Mak i Kolo, kao i na prvom programu Hrvatskog radija, dok na Hrvatskome katoličkom radiju, od njegova osnutka 1997. godine, uređuje i vodi tri emisije za djecu, a od jeseni 2008. godine jednu i na Radiju Marija.

Dosad je objavila knjige: Srce u nebu, Božje blago (uvršteno u lektiru za III. razred osnovne škole 1993.), U iščekivanju Spasitelja, Svjetiljčica (u lektiri od 1996.), Mar i Anata, Božićne priče, Uskrsnice (zajedno sa suprugom Stjepanom Tomićem) i Uskrišeno srce (zajedno sa suprugom Stjepanom; prevedeno na slovački i objavljeno u Trnavi, pod naslovom Vzkriesené srdce). Hagiografije za djecu: Franjo mironosac i sestrica Neva, Antun-Nani, manji brat, Dnevnik rajske loptice i Lojzekov vrt.

Slikovnice: Božić pauka Mreška (prevedeno na švedski i slovački), Zlatni dječak, Lolek, sav Marijin, Molitva za deset kilometara, Ježeva molitva, Sreća. Dvojezične slikovnice (hrvatski i engleski ili njemački, francuski i talijanski): Slanogorko vrijeme, Ica lažljivica i Čarobna pera. Dobitnica je prve nagrade za putopis na natječaju za duhovnu književnost "Dr. Stjepan Kranjčić".

Više informacija
AutorSonja Tomić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-366-3
Format165 x 235 mm
Broj stranica16 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2012.
Prelistaj knjigu