Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Tomolina

Tomolina

Dubravka Rovičanac

Raspoloživost: Rasploživo

* Obvezno unijeti

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

-
+

Regular Price: 100,00 kn

Special Price 92,00 kn

Priče o odrastanju

Više od četrdeset priča o igri, školi, prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, lijepom ponašanju, svetima, blaženima, povezuje čvrsti kršćanski temelj: vjera u Boga, bez kojega se ne može zamisliti svakodnevica, a na taj je način kao živo tkivo povezano vjersko i svjetovno, koje se može graditi samo na jakome duhovnom temelju.

Knjiga donosi priče koje pripovijedaju o djetinjstvu dječaka Tome, uz kojeg u mudrosti napreduje i njegova teta Lina. Njihov prijateljski i dubok odnos pravi je uzor nenasilne komunikacije i uspješnog susreta različitih naraštaja i kultura.

Ta dva lika, povezana i naslovom "Tomolina", glavne su niti oko kojih se plete radnja priča. U njima pratimo Tomino odrastanje od zaigranog šestogodišnjaka u mladića na kraju osnovne škole koji "traži sebe" u svijetu prepunom izazova.

Teta Lina, lik koji resi nježnost i mudrost zrelih godina, za svaki događaj i problem, kao utjehu ili pak samo za uveseljavanje i poučavanje, nalazi priču kojom potiče i bodri svog nećaka da životne situacije promatra iz drugog kuta, da ih prožme vjerom te da prepozna što je zaista važno u životu.

U pričama upoznajemo i Tominu mlađu sestru Anu te njihove roditelje, čime se upotpunjuje slika suvremene obitelji, koja se bori za preživljavanje u vrevi velegrada.

Knjiga je nastala sabiranjem priča koje su nastale za emisiju Hrvatskoga katoličkog radija "Bubice u uhu – Priče za laku noć", u razdoblju od 2002. do 2012. godine.

Obogaćena ilustracijama, nudi mnoge zanimljivosti iz crkvene i kršćanske baštine i bit će korisna djeci školskog uzrasta, kao i njihovim roditeljima.

Uza svaku knjigu na dar dolazi CD sa sedam izabranih priča.

O AUTORICI

Dubravka Rovičanac rođena je u Zagrebu, 1963. godine. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu, 1988. godine. Od 1987. do 1992. radi u Obrtnoj školi u Sisku. Potom prelazi u Zagreb, u OŠ dr. Ante Starčevića, gdje do danas radi kao učitelj hrvatskoga jezika.

Od 1997. objavljuje priče za djecu u »Radosti« i »Modroj lasti«.

Od listopada 2002. surađuje na Hrvatskome katoličkom radiju, u rubrici »Priče za laku noć«, gdje do danas režira i čita vlastite tekstove u ciklusu priča »Bubice u uhu«. Godine 2003. izašao joj je CD dječjih priča »Volić i magarac« te dvije slikovnice.

Dodatne informacije

ISBN ISBN 978-953-241-364-9
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2012.
Format 165 x 235 mm
Broj stranica 184 str.
Prelistaj knjigu

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319