Križni put dijaloga i ekumenizma

Dostupno
SKU
919
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
27,87 EUR/209,99kn

Knjiga sadrži članke objavljene u različitim teološkim časopisima, a grupirani su u tri šira tematska dijela. Prvi dio Dijaloški put i međureligijski dijalog – most prema drugima i drugim religijama (osam članaka) tematizira kršćanko-ekumensko i međureligijsko-dijaloško stanje u Bosni i Hercegovini i njezinu okruženju. Drugi dio pod naslovom Ekumenizam – put Katoličke Crkve prema pravoslavlju i drugim kršćanskim zajednicama (11 članaka) obrađuje ekumensko stanje, pravce i korake Katoličke Crkve prema pravoslavlju i drugim crkvenim zajednicama. Primjeri iz prošlosti (Strossmayer, Stadler) uzeti su kao poticaj za budućnost uz uvažavanje novih vremenskih okolnosti.

Treći dio Izabrane i osporavane ekumenske teme (13 članaka) donosi aktualne, teološki ključne, ali ponajviše sporne teme.

Obrađene teme pokazuju autorovo dobro poznavanje saborskih smjernica za odnose prema drugim kršćanima i sljedbenicima nekršćanskih religija, kao i poslijesaborskih dokumenata i događaja s toga područja crkvenoga djelovanja. Iako svjestan da u ekumenskom i religijskom dijalogu nema brzih rezultata, autor je uvjeren da je takav dijalog potreban i moguć.

Knjiga će biti od velike pomoći studentima teologije i vjeroučiteljima hrvatskoga govornoga područja, ali i svim zainteresiranima.

Više informacija
AutorNiko Ikić
Izdanje1. izdanje
Uvezbroširano
ISBNISBN 978-953-241-605-3
Format165 x 240 mm
Broj stranica726 str.
Mjesto izdanjaZagreb
Godina izdanja2019.