Košarica (0 artikl)
Košarica

Nemate artikala u košarici.

Vi ste trenutno na:

Pashalne slike (CD)

Pashalne slike (CD)

Anđelko Igrec

Raspoloživost: Rasploživo

-
+

Regular Price: 85,00 kn

Special Price 78,20 kn

Live snimka praizvedbe oratorija

Live snimka praizvedbe oratorija "Pashalne slike" varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca, objavljena na dvostrukom nosaču zvuka u zajedničkom izdanju Glasa Koncila i diskografske kuće Orfej Hrvatske radiotelevizije.

Skladano na biblijske tekstove Starog i Novog zavjeta, za soliste, dječji zbor, mješoviti zbor i orkestar ovo sadržajem jedinstveno, a po stilskom opredjeljenju u hrvatskoj glazbi rijetko djelo praizvedeno je u varaždinskoj katedrali u sklopu 37. varaždinskih baroknih večeri na dan proslave 10. obljetnice Varaždinske biskupije.

U izvedbi su sudjelovali Mješoviti zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dječji zbor Varaždinske biskupije, orguljaš Pavao Mašić, mezosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović i tenor Tomislav Mužek, a izvedbom je ravnao mo. Vladimir Kranjčević.

Anđelko Igrec do sada je objavio 70-ak djela orkestralne, komorne, scenske i filmske te vokalne i vokalno-instrumentalne glazbe, bio dobitnikom više nagrada, a za oratorij "Pashalne slike" proglašen je dobitnikom nagrade "Josip Štolcer Slavenski" za 2008. godinu.

Uz dvostruki nosač zvuka s više od osamdeset minuta pashalnih zvučnih "slika", koje su podijeljene na četiri dijela (Muka, Žrtva, Zahvalna gozba, Euharistija naroda), s prologom i epilogom, dolazi i prigodno tiskana knjižica s teološkim komentarom Georga Braulika, profesora Svetog pisma na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Dodatne informacije

ISBN No
Mjesto izdanja Zagreb
Godina izdanja 2008.

Ključne riječi proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za izraze.

Kontakt

Adresa: Kaptol 8, 10000 Zagreb. Hrvatska.

E-mail: web-izlog@glas-koncila.hr

Tel: +385 (0)1 4874 315

Fax: +385 (0)1 4874 319